Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankas: „Mano banko“ kapitalizacijos lygis yra pakankamas

Specializuoto banko licenciją turinčio „Mano banko“ kapitalizacijos lygis šiuo metu yra pakankamas ir bankui neturėtų kilti keblumų užtikrinant reikalaujamą kapitalo lygį, tačiau ateityje banko finansinės veiklos rezultatas daugiausia priklausys nuo atidėjinių apimties, susijusios su COVID-19 pandemijos sukeltos krizės įtaka, ir operacinių išlaidų dinamikos.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Lietuvos bankas

Tai konstatuojama Lietuvos banko atliktame „Mano banko“ pirmame priežiūrinio tikrinimo ir vertinimo procese (angl. Supervisory Review and Evaluation Process, SREP).

Lietuvos banko valdyba, susipažinusi su SREP išvadomis, „Mano bankui“ nustatė papildomo kapitalo reikalavimo dydį, siekiantį 2,1 proc. bendros pagal riziką įvertintų pozicijų sumos.

„Mano bankas“ taip pat bankas įpareigotas iki kovo 1 dienos parengti ir pateikti Lietuvos bankui SREP metu nustatytų veiklos trūkumų ištaisymo ir rekomendacijų įgyvendinimo planą, kuriame turi būti nurodyti numatytų darbų atlikimo terminai ir už šių darbų atlikimą atsakingi asmenys.

Lietuvos banko valdyba, susipažinusi su SREP išvadomis, „Mano bankui“ nustatė papildomo kapitalo reikalavimo dydį.

SREP metu daugiausia dėmesio skirta banko gebėjimui tinkamai reaguoti į kilusius iššūkius dėl COVID-19 pandemijos, banko atsparumui ir gebėjimui laiku absorbuoti galimą neigiamą poveikį.

Lietuvos banko teigimu, atsižvelgiant į tai, kad „Mano bankas“ kapitalo pakankamumo minimalų reikalavimą vykdo su atsarga, nemokėjo dividendų už ankstesnių metų veiklos rezultatus, karantinas nespėjo padaryti įtakos banko veiklos rezultatams, o kapitalo bazė auga, banko kapitalizacijos lygis šiuo metu yra pakankamas ir per būsimus 12 mėnesių jis turėtų užtikrinti reguliuojamojo kapitalo reikalavimų vykdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius