-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankas siūlo MMA nuo sausio didinti 9,4 proc., vėliau – pagal galimybes

Atnaujinęs skaičiavimus Lietuvos bankas teigia, kad minimali mėnesio alga (MMA) kitąmet galėtų augti 21,6 proc. iki 888 eurų, tačiau bankas teigia labiau palaikantis jos didinimą du kartus per metus – 9,4 proc. arba 69 eurais iki 799 eurų, o vėliau jos kėlimas priklausytų nuo ekonomikos būklės. Jei ji būtų gera, MMA nuo birželio galėtų didėti dar 11 proc. iki 888 eurų.
Statybos aikštelėje
Statybos aikštelėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Aurelijus Dabušinskas Trišalės tarybos posėdyje teigė, kad vis dar siūloma remtis tarybos sutarta formule, tačiau taip pat siūlo įvertinti ekonomikos neapibrėžtumą.

„Matome, kad ekonominės raidos neapibrėžtumas vis dar yra didelis. Rizikų balansas išlieka neigiamas ir neigiamesnis negu anksčiau“, – sakė A.Dabušinskas.

Anot jo, nuo sausio MMA galėtų augti 9,4 proc., vėliau būtų laukiama kitų metų pirmojo ketvirčio ekonomikos augimo rezultatų.

„Balandį turėtume duomenis ir matytume, ar pirmą ketvirtį metinis augimas yra teigiamas ar ne. Jei jis ne teigiamas, tada dėl antro žingsnio sakytume, kad susilaikom ir aptariam reikalus Trišalės tarybos posėdyje. Kita sąlyga, kokios tendencijos yra darbo rinkoje, ar faktinis darbo užmokestis viršija Finansų ministerijos prognozes“, – teigė A.Dabušinskas.

„Jei situacija nebloga, nuo birželio būtų galima papildomai didinti MMA“, – pridūrė jis.

Pagal šį variantą, jei ekonominė situacija būtų palanki, MMA didinimas birželį galėtų siekti 11 proc. iki 888 eurų.

Be to, bankas taip pat pasiūlė dar vieną variantą – nuo sausio didinti 15,5 proc. iki 843 eurų, o vėliau, birželį - dar 5,3 proc. iki 888 eurų.

Lietuvos bankas šiemet birželį teigė, kad MMA kitąmet galėtų augti 18,9 proc., arba 138 eurais iki 868 eurų, tačiau dėl didelio ekonomikos neapibrėžtumo siūlė atsargesnius ir vėlesnius sprendimus ar dalinį MMA didinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius