-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paslaugų eksportas smuko mažiau nei importas

Lietuvos paslaugų eksportas šių metų antrąjį ketvirtį buvo 2,4 mlrd. eurų – 20,6 proc. mažiau nei prieš metus. Paslaugų importas sudarė 1,2 mlrd. eurų – 29,5 proc. mažiau.
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją
Asociatyvi nuotr. / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Eksportas Importas

Paslaugų balanso perviršis per metus sumažėjo 8,2 proc. iki 1,2 mlrd. eurų ir sudarė 10,1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), skelbia Lietuvos bankas ir Statistikos departamentas.

Sparčiausiai antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2019-ųjų laikotarpiu, krito kelionių paslaugų eksportas (87,9 proc.) bei importas (89,1 proc.).

Didžiausią paslaugų eksporto ir importo dalį (atitinkamai 64 ir 55,9 proc.) sudarė transporto paslaugos. Antrąjį ketvirtį didžiausias perviršis (624,7 mln. eurų) buvo kelių transporto paslaugų balanso, o didžiausias deficitas (15,2 mln. eurų) – pašto ir kurjerių paslaugų balanso.

Paslaugų eksportas į ES valstybes antrąjį ketvirtį sudarė 68,1 proc. viso paslaugų eksporto, paslaugų importas iš ES valstybių – 65,1 proc. paslaugų importo. Per metus paslaugų eksportas į ES valstybes sumenko 17,6 proc., importas – 25,3 procento.

Pagrindinė Lietuvos paslaugų eksporto partnerė antrąjį ketvirtį buvo Vokietija, per metus eksportas į šią šalį sumažėjo 10,2 procento. Didžiausią paslaugų eksporto į Vokietiją dalį sudarė transporto (79,1 proc.) ir kitos verslo (6,5 proc.) paslaugos.

Pagrindinė paslaugų importo partnerė buvo Lenkija, importas iš kurios per smuko 17,5 procento. Didžiausią paslaugų importo iš Lenkijos dalį sudarė transporto ir kitos verslo paslaugos (atitinkamai 83,1 ir 7 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius