-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslo konfederacija ragina stiprinti gynybą, įvesti krašto gynybos mokestį

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) Taryba teigia, kad Lietuvos verslas lieka neabejingas dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą. Verslo atstovai ragina padėti Ukrainai bei stiprinti savo gynybą, įvedant krašto gynybos mokestį.
Pratybos „Barboros atsakas“
Pratybos „Barboros atsakas“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Lietuvos verslui prioritetas yra ne tik ekonominė nauda, bet ir fizinis saugumas, kuris yra neįmanomas karo sąlygomis. Todėl mes visapusiškai smerkiame Rusijos agresiją, palaikome Ukrainą ir esame pasiruošę prisidėti prie krašto gynybos stiprinimo“, – teigia LVK prezidentas Andrius Romanovskis pranešime spaudai.

LVK Taryba taip pat atkreipė dėmesį į pasiruošimo galimiems humanitariniams iššūkiams svarbą ir paprašė Seimo priimti įstatymą, kuris sukurtų teisines prielaidas greitai suteikti prieglobstį karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Verslo atstovai taip pat pasiūlė suformuoti patariamąją ekspertų tarybą, kurioje akademinės bendruomenės, verslo ir visuomenės atstovai patartų prezidentui ir Vyriausybei valstybės ir visuomenės saugumo ir pilietinės gynybos organizavimo klausimais. Taip pat siūlo didinti krašto apsaugos ir pasienio tarnybų finansavimą įvedant atskirą krašto gynybos mokestį.

„Šis mokestis padėtų finansuoti Lietuvos gynybinius pajėgumus ir turėtų būti aptartas bendros mokesčių reformos kontekste“, – teigiama LVK taryba.

Taip pat išreikštas verslo noras prisidėti didinant Lietuvos piliečių parengtį pilietinei gynybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius