Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Likviduojamas Latvijos ABLV pernai susigrąžino 355 mln. eurų

Likviduojamas Latvijos komercinis bankas ABLV iki 2018-ųjų pabaigos susigrąžino turto už 355 mln. eurų, teigiama banko praėjusių metų veiklos ataskaitoje, kurią patvirtino auditorė „Nexia Audit Advice“.
ABLV bankas
ABLV bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Latvija Bankas ABLV

Ataskaitoje pažymima, jog ABLV aktyvai yra pakankamo dydžio, kad būtų patenkintos visos teisėtos jo kreditorių pretencijos. Aktyvų vertė praėjusių metų pabaigoje siekė 2,4 mlrd. eurų, iš jų piniginės lėšos Latvijos centriniame banke – 1 mlrd. eurų.

Nuosavas kapitalas buvo 295,8 mln. eurų.

Per praėjusius metus ABLV bankas patyrė 29,07 mln. eurų nuostolį, palyginti su 2017-aisiais uždirbtu 48,27 mln. eurų pelnu.

Latvijos bankų priežiūros institucija – Finansų ir kapitalo rinkos komisija – pernai vasarį, gavusi JAV iždo departamento pranešimą apie tai, kad tuo metu trečias pagal aktyvų vertę bankas Latvijoje ABLV yra įsivėlęs į tarptautines pinigų plovimo ir korupcijos schemas, veikdama Europos Centrinio Banko nurodymu, sustabdė ABLV veiklą.

Netrukus ABLV paskelbė neeilinio akcininkų susirinkimo sprendimą banką likviduoti ir bankų priežiūros institucijai pateikė likvidavimosi planą, kuri jį patvirtino tik birželio viduryje. Europos Centrinis Bankas dar po apytikriai mėnesio anuliavo ABLV kreditavimo įstaigos licenciją.

1993-aisiais veiklą pradėjusio ABLV pagrindiniai akcininkai – Olegas Filis, Ernestas ir Nika Berniai, tiesiogiai ir netiesiogiai valdantys 87,03 proc. akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius