Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lords LB“ plėtojamo žaliojo verslo centro statyboms gautas 50-ies mln. eurų finansavimas

Investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondo valdoma įmonė „AS PN Project“ pasirašė dvi finansavimo sutartis, kurių kiekvienos vertė po 25 mln. eurų. Iš viso – 50 mln. eurų, tokią sumą Šiaurės investicijų bankas (NIB) ir bankas „Citadele“ suteikė BREEAM Excellent standartus atitinkančio verslo centro „Preses Nama“ statyboms Rygoje, rašoma pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Šešerių metų trukmės paskolos finansuos 26 500 kv. m. žaliąjį biurų pastatą Rygos Kipsalos saloje, vakariniame Dauguvos upės krante. Pastato statybos yra dalis įmonės vystomo verslo kvartalo projekto buvusių Rygos spaudos rūmų teritorijoje.

„Džiaugiamės pritraukę šias investicijas, nes jos leis plėtoti modernius A klasės biurus, kurių kokybiška darbo aplinka ir plačios išnaudojimo galimybės palengvins pritraukti naujų pasaulinio lygio įmonių ir startuolių. Istorinis spaudos rūmų kvartalas atgaivinamas pagal naujausius dizaino standartus išplečiant čia veikiančias paslaugas. Be abejo, atnaujinta ir pėstiesiems bei dviratininkams pritaikyta infrastruktūra neabejotinai pagerins gyvenimo kokybę mieste. Šis A klasės verslo centras yra svarbi spaudos rūmų kvartalo projekto dalis, kuria siekiama sukurti būsimą finansų ir inovacijų centrą svarbioje Rygos vietoje“, – komentuoja „Lords LB Asset Management“ atstovas Giedrius Bernotas.

Naujajam verslo centrui bus suteiktas tarptautinio tvariųjų pastatų standarto BREEAM sertifikatas ir aukštas jo vertinimo balas – „Excellent“. Pastatas reikšmingai papildys A klasės biurų rinką Rygoje, o buvusių spaudos rūmų teritorijos atgaivinimas ir plėtra paskatins tolesnę transformaciją vietoje, kuri turėtų tapti pagrindiniu Latvijos sostinės verslo rajonu.

„Tai – pirmasis NIB finansuotas BREEAM Excellent pastatas Baltijos šalyse. Šis projektas ne tik skatina žaliųjų pastatų vystymą regione, bet ir gali tapti pavyzdžiu, įkvepiančiu kitas įmones siekti aukštesnių energijos vartojimo efektyvumo ir biuro darbuotojų gerovės standartų“, – sako André Küüsvekas, NIB prezidentas ir generalinis direktorius.

Spaudos rūmų kvartalo teritorija bus maksimaliai pritaikyta ne tik čia dirbsiantiems, bet ir gyvensiantiems, aktyvų gyvenimo būdą praktikuojantiems, piliečiams. Naujame verslo rajone vyraus didmiesčio koncepcija, kuri apjungs švietimo, kultūros, finansines ir kitas funkcijas.

„Spaudos rūmų kvartalo statyba yra vienas didžiausių Rygos miesto plėtros projektų šį dešimtmetį. Projektas turės teigiamos įtakos vietos gyventojams, taip pat skatins Latvijos sostinės konkurencingumą ir tarptautinį pripažinimą. Tvarumo skatinimas, aplinkos kokybės gerinimas, inovatyvūs, modernūs ir konkurencingi sprendimai yra šiuolaikinių įmonių kasdienybės dalis. Džiugu, kad su šiuo projektu į Rygą atkeliaus pasaulinio lygio inovaciniai statybos ir energinio efektyvumo sprendimai“, – sako Vaidas Žagūnis, „Citadele“ valdybos narys ir įmonių klientų valdymo vadovas Baltijos šalyse.

Statybos prasidėjo šiemet, o pirmas spaudos rūmų verslo kvartalo etapas turėtų būti užbaigtas 2023-iaisiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius