Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LPK ragina efektyvinti paramos verslui teikimą

Vyriausybei trečiadienį patvirtinus visuotinio karantino įvedimą ir ketinant grąžinti pirmos koronaviruso bangos metu taikytas pagalbos priemones verslui, Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) ragina jas efektyvinti ir atsižvelgti į taisytinas vietas.
Vidmantas Janulevičius
Vidmantas Janulevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Neturime pamiršti, kad verslas patenka į antrą bangą ir dabar išgyventi po pirmojo „nukraujavimo“ bus dar sunkiau. Turime atsižvelgti ir į tą aplinkybę, kad dažnu atveju verslas jau nebus pajėgus prisidėti ir prie subsidijų. Vyriausybė turi iš naujo įvertinti ne tik pagalbos verslui priemonių efektyvumą, bet ir realias galimybes jas operatyviai įgyvendinti, mažinant perteklinius reikalavimus", – pranešime sakė LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius.

LPK ragina užtikrinti, kad visos įmonės, kurių apyvarta krito daugiau nei 30 proc., nesvarbu, ar dėl veiklos apribojimų Vyriausybės nutarimais, ar dėl to, kad jų veikla tapo suvaržyta dėl koronaviruso susirgimų skaičiaus ar nutrūkus tiekimo grandinėms užsienyje, prireikus gaus operatyvią ir pertekline administracine našta neapsunkintą paramą.

Pramonininkai taip pabrėžia, kad turėtų būti paliktos galioti ir iki šiol pasiteisinusios priemonės: lengvatinės paskolos su 0,19 proc. palūkanomis (per pirmą bangą suteiktų paskolų grąžinimų terminai be papildomų mokesčių ir palūkanų didinimo), atidedami mokesčiai, prastovų subsidijos bei darbo užmokesčio subsidijos smarkiai nukentėjusiam verslui.

LPK pabrėžia, kad pagalbos verslui priemonių efektyvumas prie antrojo karantino slenksčio stovinčiam verslui yra gyvybiškai svarbus, tačiau ne mažiau svarbi ir galimybė šias priemones operatyviai įgyvendinti.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė, kad siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą Lietuvoje trims savaitėms įvedamas visuotinis karantinas. Karantinas įsigalioja lapkričio 7-osios vidurnaktį ir truks iki lapkričio 29 dienos 24 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius