Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LPK viceprezidentas: Vokietija turi per daug interesų Kinijoje, kad aiškiai paremtų Lietuvą

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidentas Arūnas Laurinaitis teigia, jog Lietuva nesulauks oficialaus Vokietijos palaikymo santykiuose su Kinija.
Arūnas Laurinaitis
Arūnas Laurinaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai jis sakė supratęs po susitikimų su Vokietijos verslo bei už importą ir eksportą atsakingų ministerijų atstovais.

„Vokietija turi per daug interesų Kinijoje, kad ji aiškiai paremtų Lietuvą toje situacijoje, kurioje dabar Lietuva yra. Būdama viena iš labiausiai pramoninių šalių Europos Sąjungoje, Vokietija yra kaip ir indikatorius, kad Europos Sąjungos šalys narės turi šiek tiek skirtingų interesų Kinijoje," – ketvirtadienį LRT radijui sakė A.Laurinaitis.

„Vokietija aiškiai deklaravo, kad ji turi pakankamai daug gamyklų ir kompanijų Kinijoje, todėl pyktis su Kinija nenori. Oficialaus arba deklaruojamo palaikymo, supratome, iš Vokietijos ir kitų narių nesulauksime“, – pridūrė jis.

Lietuvoje atidarius Taivaniečių atstovybę, Kinija rudenį sustabdė krovininius traukinius į Lietuvą, maisto eksporto leidimų išdavimą, sumažino Lietuvos įmonėms kredito limitus ir pakėlė kainas, be to, išbraukė Lietuvą iš muitinės sistemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius