Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“: Baltijos šalių verslininkų nuotaikos dėl „Brexit“ ir prekybos karo skiriasi

Banko „Luminor“ atlikta trijų Baltijos šalių verslo atstovų apklausa dėl pasaulio ekonomiką trikdančių įvykių parodė, kad 48 proc. Estijoje apklaustų verslininkų mano, jog jų verslo nepalies „Brexit“ ir prekybos karas, kilęs tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos.
„Brexit“
„Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visgi Latvijos ir Lietuvos verslininkai nebuvo nusiteikę taip optimistiškai, o estų nuomonę palaikė atitinkamai tik 30 ir 36 procentai apklaustųjų.

Maždaug 2 proc. verslininkų kiekvienoje šalyje teigė, kad jie tikisi iš šių įvykių gauti naudos, pažymėjo „Luminor“.

„Luminor“ užsakytas tyrimas, kurio metu buvo apklausti mažų ir vidutinių įmonių atstovai, parodė, kad „Brexit“ labiausiai nerimą kelia Latvijos verslininkams, mažiausiai – Lietuvos.

Daugiau nei ketvirtadalis, tai yra 27 proc., Latvijos verslininkų mano, kad „Brexit“ gali labiau ar mažiau paveikti jų verslą. Estijoje taip mano 18 proc. verslininkų, o Lietuvoje – 16 proc. apklaustų respondentų.

Tuo pat metu Lietuvos verslininkai labiausiai nerimauja dėl prekybos karo tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos padarinių, o Estijos verslininkai to bijo mažiausiai – atitinkamai 24 ir 17 procentų. Latvijoje šis rodiklis siekė 21 procentą.

Nepaisant to, 20 proc. respondentų Lietuvoje ir 23 proc. Latvijoje mano, kad abu pasaulio ekonomiką trikdantys įvykiai turės vienodą poveikį jų verslui. Estijoje taip mano tik 14 proc. verslininkų.

Tyrimas rodo, jog Baltijos šalys yra gana pozityviai nusiteikusios dėl artimiausios ateities – daugiau nei 80 proc. visų Baltijos bendrovių planuoja padidinti pardavimus iki 2020 metų arba bent jau išlaikyti stabilų jų lygį.

Minėtą tyrimą užsakė bankas „Luminor“, o jį atliko tyrimų bendrovė „Norstat“ spalio 11–25 dienomis.

Apklausoje dalyvavo 250 bendrovių iš kiekvienos Baltijos šalies, taigi iš viso buvo apklausta 750 įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius