Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makleriai: Lietuvos skolinimasis bus pigesnis nei ankstesnė emisija eurais

Lietuvos Vyriausybei antradienį, neoficialiomis žiniomis, tarptautinėse rinkose pradėjus platinti naują obligacijų emisiją, nominuotą JAV doleriais, specialistai vertina, kad šis skolinimas bus pigesnis nei ankstesnė emisija eurais, tačiau ganėtinai brangus.
Euras, litas
Pinigai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Banko „DnB NORD“ finansų makleris Justas Kučinskas sakė, jog realu, kad palūkanos sieks 6–7 proc., trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Vertinant aplinkines rinkas, pasiskolinta bus nepigiai. Lenkai doleriais yra išleidę 14 metų trukmės emisiją, kurios metinis pajamingumas – apie 3,5 proc. Panašią emisiją yra išleidę ir bulgarai, ji kiek ilgesnė nei 5 metų trukmės, bet jos pajamingumas 4,75 proc. Jei Lietuvos pajamingumas bus apie 7 proc., tai skolinimasis nebus pigus, nors tai ir geriau nei ankstesnė emisija eurais“, – teigė kitas finansų makleris Mantas Nekrašas iš banko „Swedbank“.

J.Kučinsko žiniomis, kai kurie iš Lietuvos veikiančių bankų jau apklausia savo klientus, ar juos domintų įsigyti šių doleriais leidžiamų obligacijų, renkamos preliminarios paraiškos.

„Tai reiškia, kad taikomasi į platesnius vandenis. Mat ne paslaptis, kad dolerines obligacijas mieliau nei eurines perka amerikiečiai ar Azijos investuotojai“, – aiškino J.Kučinskas.

Lietuvos Vyriausybė antradienį tarptautinėse rinkose pradėjo platinti naują obligacijų emisiją, nominuotą JAV doleriais, BNS patvirtino neoficialūs šaltiniai. Platinti turėjo būti baigta taip pat antradienį.

Penkerių metų trukmės obligacijų emisijos vertė, pasak informuotų agentūros „Bloomberg“ šaltinių, gali siekti iki 1 mlrd. JAV dolerių (apie 2,35 mlrd. litų), o emisijos išleidimą organizuoja bankai „HSBC Holdings“ ir „Royal Bank of Scotland Group“.

Pasak šaltinių, obligacijų pelningumas gali viršyti atitinkamą panašios trukmės JAV iždo obligacijų pelno normą maždaug 400 bazinių punktų, arba apie 6,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius