Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 24 /09:47

„Maxima grupė“ perka vieną didžiausių Lenkijos prekybos tinklų „Stokrotka“

„Maxima grupė“ pateikė pasiūlymą išpirkti 100 procentų Lenkijos valdančiosios bendrovės „Emperia Holding“, kuriai priklauso daugiau nei 400 parduotuvių tinklas „Stokrotka“ – bendra sandorio kaina gali siekti iki 293 milijonų eurų, mat pasiūlyta 100 zlotų (23,8 eurų) už akciją kaina.
Stokrotka prekybos tinklas
Stokrotka prekybos tinklas

Lietuvos investuotojas atrinktas atviru ir konkurencingu procesu, teigiama „Emperia Holding“ pranešime, bendrovės valdyba vertina, kad pateiktas pasiūlymas yra patrauklus investuotojams. Taip pat tikimasi, kad sandoris padės plėsti kompaniją.

Bendra sandorio kaina galėtų siekti iki 293 milijonų eurų, kadangi „Emperia Holding“ yra išleidusi 12,3 mln. akcijų. Iki šiol daugiau nei pusę akcijų buvo įsigiję investuotojai Varšuvos vertybinių popierių biržoje, 15 proc. akcijų priklausė „Altus“ bendrovei, 11,8 proc – „Ipopema“.

„Emperia Holding“ dirba daugiau nei 8000 darbuotojų.

Investuotojams teikiamame pasiūlyme taip pat numatyta, jog „Maxima grupė“ gali atsisakyti pirkti akcijas, jeigu į pasiūlymą atsilieps mažiau nei 66 proc. bendrovės akcininkų arba nebus įgyvendintos kitos sutartos sąlygos.

„Pasiūlymas nupirkti bendrovės akcijas galios iki 2018 m. vasario pabaigos. Tikimės, jog gavus Lenkijos konkurencijos tarybos leidimą, pasibaigus pasiūlymo galiojimo terminui, sėkmingai užbaigsime sandorį ir įgysime bendrovės kontrolę“, – sako „Maxima grupės“ valdybos pirmininkas Petras Jašinskas.

Jis aiškina, kad „Stokrotka“ tinklas yra vienas iš Lenkijos mažmeninės prekybos rinkos lyderių.

„Pirkėjams patrauklūs parduotuvių formatai bei stipri vadovų komanda sudaro reikiamas prielaidas sėkmingai tolimesnei plėtrai. „Emperia grupė“ taip pat valdo mažmeninės prekybos verslą papildantį nekilnojamo turto objektų portfelį. Dėl šių priežasčių „Maxima grupė“ džiaugiasi galimu Emperia verslo įsigijimu ir galimybe žengti tvirtą žingsnį Lenkijos mažmeninės prekybos rinkoje“, – sako P.Jašinskas.

Lapkričio 23 d. „Emperia Holding“ pasirašytu susitarimu su „Maxima“, baigiamas šiemet gegužę pradėtas procesas.

Džiaugiasi atnešamais pinigais ir patirtimi

„Emperia Holding“ Stebėtojų tarybos nariai Arturas Kawa and Jarosław asWawerskis tiki, kad sandoris padės plėtoti tinklą.

„Emperia Holding“ vadovas Dariuszas Kalinowskis teigia, kad „Maxima atsirinkta kaip strateginis investuotojas atviru ir konkurencingame procese“.

„Maxima“ yra finansiškai tvirta įmonė, turinti galingą poziciją Baltijos rinkoje ir taip pat veikia kai kuriose svarbiose Europos rinkose. „Emperia“ „Maximai“ bus augimo platforma Lenkijos rinkoje. 2017-aisiais „Stokrotka“, mūsų tinklas, atidarys rekordinį skaičių parduotuvių, o 2018-aisiais planuojama atidaryti 100 naujų parduotuvių. Ačiū naujam investuotojui, „Stokrotka“ galės plėsti netgi greičiau ne tik dėl organinio augimo savo jėgomis, bet ir per įsigijimus ir susijungimus“, – vardijo D.Kalinowskis.

Jis tikina, kad „Stokrotka“ toliau įgyvendins savo strategiją ir galės konsoliduoti itin išskaidytą mažmeninės prekybos rinką Lenkijoje.

„Naujas investuotojas reiškia ne tik papildomą kapitalą, bet taip pat ir patirties ir žinių bagažą iš Europos rinkų, – sako D.Kalinowskis. – Mes tikime, kad „Maxima“ mums yra idealus sandoris, ir investuotojas parems tolesnę įmonės plėtrą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius