Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažėjant prekybos karo grėsmei, Europos akcijų rinka „žaliuoja“

Slūgstant nerimui dėl galimo JAV ir Kinijos prekybos karo, pagrindiniai Europos akcijų indeksai pirmadienį kopia aukštyn.
Finansai
Finansai / Vida Press nuotr.

Bendras didžiausių regiono įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,47 proc. iki 376,59 punkto.

Didžiosios Britanijos FTSE 100 ūgtelėjo 0,13 proc., Prancūzijos CAC 40 – 0,43 proc., Vokietijos DAX – 0,93 proc., Ispanijos IBEX 35 ir Italijos FTSE MIB – atitinkamai 0,94 ir 0,65 procento.

Savaitgalį apie prekybos santykius su Kinija pasisakė keletas aukštų JAV vyriausybės pareigūnų. Jų pareiškimų tonas tapo kur kas švelnesnis ir tai kiek nuramino investuotojus.

„Nemanau, kad prekybos karas prasidėtų“, – pareiškė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas ir pridūrė, kad Jungtinės Valstijos ketina tęsti ginčytinų klausimų svarstymą su Kinija.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ taip pat išreiškė viltį, kad konfliktas bus taikiai sureguliuotas.

„Su Xi Jinpingu visada liksime draugais, kas bevyktų mūsų ginče dėl prekybos. Kinija panaikins prekybos kliūtis, nes tai būtų teisinga. ... sudarysime susitarimą dėl intelektinės nuosavybės apsaugos. Abiejų šalių laukia didi ateitis!“ – parašė prezidentas.

„D.Trumpo pareiškimai leidžia suprasti, kad apsikeitimas grasinimais tėra derybų proceso dalis, – pareiškė „RBC Capital Markets“ strategijos Azijos valiutos rinkoje skyriaus vadovė Sue Trinh. – Dabar visų dėmesys bus sutelktas į galimą Kinijos atsakymą.“

Manoma, kad Kinijos prezidentas Xi Jinpingas prekybos klausimus gali pakomentuoti, sakydamas kalbą šiomis dienomis Hainano saloje vykstančiame ekonomikos forume.

„Deutsche Bank“ akcijos pabrango 4 proc., pasklidus žiniai apie tai, kad didžiausias Vokietijos bankas savo generaliniu direktoriumi paskyrė mažmeninės bankininkystės padalinio vadovą Christianą Sewingą, kuris banke dirba jau 25 metus.

Šveicarijos farmacijos milžinės „Novartis“ akcijų kursas paūgėjo 0,9 proc., pasklidus žiniai apie tai, kad įmonė už 8,7 mlrd. JAV dolerių perka JAV įmonę „AveXis“, kuri specializuojasi genų terapijos srityje, įskaitant paveldimų ligų gydymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius