-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medienos perdirbėjai ir eksportuotojai palaiko Vyriausybės reformas

Vakarų Lietuvos medienos perdirbėjų ir eksportuotojų asociacija teigia palaikanti Vyriausybės reformas pertvarkant valstybinių miškų administravimą. Asociacijos teigimu, nauja tvarka sudarys sąlygas aukcionuose žaliavinę medieną įsigyti realiomis rinkos kainomis.
Masiškai kertama Gudų giria
Masiškai kertama Gudų giria / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Šių reformų pasekmė – padidėjo skaidrumas ir aiškumas prekyboje žaliavine mediena iš valstybinių miškų. Nors matome galimybes tobulinti esamą tvarką, manome, kad iš principo einama teisingu keliu“, – rašoma asociacijos pranešime.

Asociacijos teigimu, kelis mėnesius dėl ryškaus žaliavinės medienos kainų kritimo buvo sustabdyti aukcionai medienai iš valstybinių miškų, nes už pateiktą pradinę kainą ji aukcionuose nebuvo perkama. Dabar tikimasi, kad aukcionai bus atnaujinti.

„Susidarė situacija, kad žaliavos kaina, aukcione nustatyta prieš pusmetį, tapo nuostolinga gamybai. Kai kurios įmonės sutiko mokėti baudas nei nuostolingai pirkti medieną prieš pusmetį buvusiomis kainomis. Tikimės, kad Vyriausybės atnaujinta žaliavinės medienos pardavimo iš valstybinių miškų tvarka leis atnaujinti aukcionus bei sudarys sąlygas juose žaliavinę medieną įsigyti realiomis rinkos kainomis“, – tvirtina asociacija.

Vyriausybė praėjusią savaitę leido sumažinti valstybinės medienos kainą aukcionuose, nors Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) perspėjo dėl galimų nuostolių, o Konkurencijos taryba – dėl konkurencijos sumažėjimo. Ministrų kabinetas teigia, kad rizikos įvertintos, o sprendimai laikini.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vyriausybės kirvis darbuojasi medienos pramonės ir Dariaus Gudelio klientų labui

Iš posto norintis trauktis Valstybinių miškų urėdijos vadovas Marius Pulkauninkas tvirtina, kad nauja valstybinės medienos pardavimo tvarka leis ją parduoti ne 20 proc., o net iki 40 proc. pigiau. Dėl to, anot jo, urėdija netektų apie 68 mln. eurų pajamų per metus.

VIDEO: 15min tyrimas: Sauliaus Skvernelio komanda kirviu valo kelią Dariaus Gudelio klientams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius