Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2021 08 02 /2022 07 25

Ne panikuoti, o investuoti: patarimai, kaip infliacijai neleisti deginti santaupų

Liepą infliacija jau perkopė 20 proc. ribą – Statistikos departamento duomenimis, antrąjį vasaros mėnesį metinė infliacija pasiekė 20,5 proc. Ką daryti, jeigu nenorite, kad infliacija sukramsnotų jūsų santaupas? „Ne panikuoti, o investuoti“, – ragina 15min kalbinti finansų ekspertai. Taip pat jie skatina prisiminti ne tik apie indėlius ir nekilnojamąjį turtą, bet ir kitus investavimo būdus.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kada infliacijos rodiklis galėtų normalizuotis, kol kas nėra visiškai aišku. Finansų ministrė Gintarė Skaistė žurnalistams anksčiau sakė, kad liepą kainų augimas gali būti dar didesnis, nes nuo liepos 1 dienos auga dujų ir elektros kainos.

Nerimaujantiems dėl savo santaupų nereikia skubėti rautis plaukų, sako 15min kalbinti ekspertai – paprasčiausiai reikėtų susiplanuoti investavimo strategiją, jeigu tokios dar neturite. Šis esminis patarimas dar naudingas ir tuo, kad veikia nepriklausomai nuo infliacijos dydžio.

Lietuvių meilė indėliams – matematiškai nepagrįsta

Didžiausiu apetitu infliacija pasižymi naikindama grynųjų vertę. Tad 15min kalbinti specialistai visų pirma rekomenduoja nelaikyti visų savo santaupų grynaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius