Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų infliacija Rusijoje pasiekė dviejų dešimtmečių aukštumas

Rusijos nacionalinė statistikos tarnyba „Rosstat“ užfiksavo balandį rekordinę nuo 2002-ųjų metų (12-os mėnesių) infliaciją, o prie to prisidėjo Vakarų sankcijos Maskvai dėl pradėtos invazijos.
Rubliai
Rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo vasario 24-osios, kai prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, Rusiją užgriuvo tarptautinių sankcijų lavina, įskaitant embargą pagrindinėms eksporto prekėms, ir tai paspartino ir taip jau tuomet didelę infliaciją.

Vien tik maisto produktų kainos, keliančios didžiulį susirūpinimą mažas pajamas gaunantiems rusams, per metus išaugo 20,5 procento. Makaronai pabrango 29,6 procento, sviestas – 26,1 procento, vaisiai ir daržovės – 33 procentais. Ne ką mažiau pabrango ir ne maisto prekės – 20,2 proc., tačiau paslaugų įkainių šuolis per metus nebuvo toks drastiškas – 10,9 procento.

Infliacija per keturis šių metų sudarė 11,7 proc., o vien tik balandį kainų augimas sulėtėjo iki 1,6 proc. nuo 7,6 proc. kovą.

Centrinio banko vertinimais, vartojimo prekių ir paslaugų kainos per šiuos metus gali išaugti iki 23 proc., o infliacija prie siektinos 4 proc. ribos sugrįžtų tik 2024-aisiais.

Praėjusią savaitę V.Putinas pareiškė, kad Vakarų šalys dėl sankcijų Maskvai nukentėjo labiau nei Rusija, kuri, jo tvirtinimu, demonstruoja „atsparumą išorės iššūkiams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius