Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Milijardierius Olegas Deripaska: „Pinigų Rusijoje nebebus jau kitais metais“

Rusijos Krasnojarsko ekonomikos forume kalbėjęs su Kremliumi siejamas Rusijos milijardierius Olegas Deripaska pareiškė, kad „jau kitais metais Rusijoje nebus pinigų“, jei į šalį neateis užsienio investuotojai, praneša Laisvės radijo stotis.
Olegas Deripaska / Scanpix nuotr.
Olegas Deripaska ir Vladimiras Putinas

„Jau dabar yra rimtų problemų su pinigais, todėl jie pradėjo purtyti verslą kaip kriaušę“, – sakė O.Deripaska ir pridūrė, kad, norint pritraukti užsienio investuotojų iš „draugiškų šalių“ ir galimo rinkos persiorientavimo į Aziją, „labai svarbu teisinė valstybė ir nuspėjamumas“.

„Jei kas ketvirtį, priklausomai nuo kokių nors problemų, keisime žaidimo taisykles, niekas mumis nepasitikės: nei Rusijos, nei užsienio verslininkai“, – pabrėžė milijardierius. Jo nuomone, ekonominė padėtis šalyje yra „labai sudėtinga ir nenuspėjama“ ir tokia išliks bent iki 2025 m. vidurio.

Savo kalboje O.Deripaska taip pat pasiūlė „sumažinti valdininkų ir jėgos struktūrų pareigūnų skaičių du ar tris kartus“, o dabartinį jų skaičių pavadino „rimta našta ekonomikai, kuri dėl sankcijų kabo ant plauko“. „Valstybinis kapitalizmas yra kelias į niekur“, – reziumavo verslininkas.

Telegram kanalas „Baza“ pranešė, kad Krasnojarsko gubernatorius Aleksandras Usas, sėdėjęs šalia O.Deripaskos per jo kalbą, sakė, kad jis „pasirengęs susimažinti“. Tačiau jis pasiūlė milijardieriui neaptarinėti jautrių klausimų“ tokioje atviroje auditorijoje.

O.Deripaska yra buvęs „Russian Aluminium“ vadovas, o dabar yra bendrovės „Basic Element“ stebėtojų tarybos pirmininkas. Nuo 2018 m. balandžio mėn. jam taikomos JAV sankcijos kaip asmeniui, artimam Vladimirui Putinui ir jo projektų finansuotojui. Po Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą O.Deripaskai taip pat buvo taikomos Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir kelių kitų šalių sankcijos. Dėl to iš milijardieriaus buvo atimta Kipro pilietybė, kurią jis gavo 2017 m.

2021 m. rugsėjį Aleksejaus Navalno komanda paskelbė tyrimą, kuriame teigiama, kad Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo giminaičiai naudojosi O.Deripaskai priklausančiais privačiais lėktuvais, namais ir viešbučiais. Mainais už tai S.Lavrovas proteguoja verslininko interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius