Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministerija: Lietuvoje dirbantiems ukrainiečiams norima sudaryti galimybę mokėti mokesčius savo šaliai

Finansų ministerija informuoja, jog ketinama sudaryti galimybę ukrainiečiams, dirbantiems iš Lietuvos, mokesčius ir toliau mokėti kare kovojančiai savo šaliai – Ukrainai. Finansų ministrė Gintarė Skaistė pažymi, jog taip būtų sudarytos galimybės ukrainiečiams ir toliau palaikyti savo šalį, saugiai dirbant Lietuvoje.
Darbas iš namų
Darbas iš namų / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiuo sudėtingu laikotarpiu, rengiame teisės aktų pakeitimus, kurie sudarys galimybę Ukrainos piliečiams nuotoliu Lietuvoje tęsti darbus Ukrainos įmonėse, o mokesčius ir toliau mokėti tiesiai savo šaliai. Ši laikina išimtinė sąlyga, papildanti dvigubo apmokestinimo sutartyse numatytą pusmetį, galiotų karo laikotarpiu, išskirtinai Ukrainos karo pabėgėliams“, – pažymėjo finansų ministrė.

Pabrėžiama, jog išimtis būtų taikoma visų sektorių Ukrainoje registruotoms įmonėms, kurių darbuotojams įmanoma dirbti nuotoliniu būdu, atstovams, netaikant profesijų, kvalifikacijų, pajamų ar kitų apribojimų. Vienintelė sąlyga – ši nuostata taikoma tik tuo atveju, jeigu darbuotojas prieš pabėgdamas iš Ukrainos jau buvo sudaręs darbo sutartį su Ukrainos įmone.

Anot ministerijos, ši nuostata bus taikoma, kai į Lietuvą atvyksta pavieniai darbuotojai, nesukuriant Ukrainos įmonių nuolatinių buveinių Lietuvoje, o ne perkeliamas visas verslas.

Primenam, jog Ukrainoje registruotose įmonėse dirbantys Ukrainos gyventojai atvykę į Lietuvą po registracijos turės kreiptis dėl nacionalinės vizos ar laikino leidimo gyventi dėl humanitariniu priežasčių, taip pat turės įsigyti privatų sveikatos draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius