Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministras: nedarbingumo išdavimas tėvams išliks toks pats ir atsidarius darželiams

Nedarbingumo išdavimo tėvams tvarka išliks tokia pati ir atsidarius darželiams, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

„Iš esmės nedarbingumo išdavimo tvarka lieka ta pati ir tėvai patys apsisprendžia, naudotis nedarbingumo pažymėjimu ar ne“, – trečiadienį Vyriausybės spaudos konferencijoje sakė ministras.

Jo teigimu, ne visiems tėvams rekomenduojama vesti savo vaikus į darželius.

SADM nuotr./Infografikas
SADM nuotr./Infografikas

„Sveikatos apsaugos ministerija nerekomenduoja vesti į darželius vaikų su lėtinėmis ligomis ir vaikų, kurie gyvena su rizikos grupėms priskiriamais giminaičiais – vyresniais nei 60 metų amžiaus arba sergančiais sunkiomis lėtinėmis ligomis“, – kalbėjo L.Kukuraitis.

Tokiems tėvams, kurie neleis savo vaikų į darželius, pasak ministro, bus galimybė gauti nedarbingumą.

Nedarbingumo išmokos
Nedarbingumo išmokos

„Šiems žmonėms toliau bus išduodamas nedarbingumas ir mokama ligos išmoka – kaip ir iki šiol per karantiną. Kiti tėvai gali prašyti tęsti nedarbingumą – net jeigu ir darželiai atsidaro, jeigu jiems egzistuoja būtinybė prižiūrėti ikimokyklinio ar priešmokyklinio amžiaus vaikus“, – teigė socialinės apsaugos ir darbo ministras.

„Pavyzdžiui, jeigu darželis atsidaro nepilnai ir negali ugdyti visų iki karantino darželį lankiusių vaikų“, – pridūrė jis.

Švelninant karantino sąlygas, darželiai duris atvers nuo kito pirmadienio, Vyriausybė trečiadienį spręs dėl pradinių mokyklų darbo atnaujinimo – į jas Švietimo ministerija siūlo sugrįžti nuo gegužės 25 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius