Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministrė: maitinimo įstaigoms PVM lengvatos nebebus, bet žadamas mokesčių atidėjimas

Maitinimo įstaigoms pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata nebus tęsiama, bet verslui gali būti pasiūlytas mokesčių atidėjimas, jei jų sąskaitos už energijos išteklius viršys 10 proc. sąnaudų, sako finansų ministrė.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Lengvata yra terminuota, jos galiojimas baigiasi su metų pabaiga, jos pratęsti neketinama“, – antradienį LRT televizijai sakė Gintarė Skaistė.

Lengvatinis 9 proc. PVM tarifas vietoj įprasto 21 proc. maitinimo įmonėms įvestas antrąjį praėjusių metų pusmetį, padedant restoranams, kavinėms išgyventi dėl koronaviruso pandemijos įvestus ribojimus.

Finansų ministrė sakė, kad svarstoma bus tik, ar palikti lengvatinį PVM tarifą apgyvendinimo paslaugoms. Šis taikomas septynerius metus, bet, kaip ir lengvata restoranams, baigia galioti šių metų pabaigoje.

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas praėjusią savaitę per Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdį sakė, kad PVM lengvata buvo terminuota parama verslui, nukentėjusiam nuo pandemijos, o dabar jis atsigauna – pavyzdžiui, maitinimo įmonių pelnas pernai augo beveik 24 proc., palyginti su 2019 metais.

G.Skaistė antradienį tvirtino, kad itin didelių sąskaitų už elektrą, šildymą sulauksiantiems verslams svarstoma atidėti mokesčių mokėjimą.

„Skaičiuojama, kiek kainuotų priemonė verslams, kuriems energetinė krizė kerta skaudžiausia, tai yra tiems, kurių energetinės sąnaudos sudaro ne mažiau kaip 10 proc. visų sąnaudų, tai tie verslai, kurie atitiktų šį apibrėžimą, tikėtina, kad jiems bus pasiūlyta mokesčių atidėjimo priemonė“, – LRT televizijai sakė finansų ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius