Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministrų kabinetas svarstys didesnį bazinį pareiginės algos dydį

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar keturiais eurais didinti bazinį pareiginės algos dydį – pagal jį skaičiuojamas politikų, teisėjų, pareigūnų, tarnautojų ir biudžetininkų darbo užmokestis.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo kitąmet jį didinti nuo 177 iki 181 euro, tam reikėtų apie 90 mln. eurų.

„Bazinis dydis didėtų 2,3 procento. Apie 200 tūkst. darbuotojų atlyginimai padidėtų nuo 16,8 iki 129,2 euro, priklausomai nuo priskirto algos koeficiento, iš kurio dauginamas bazinis dydis“, – pažymi ministerija.

SADM teigimu, Vyriausybei ir Seimui pritarus, beveik 25 tūkst. mažiausiai uždirbančių biudžetinių įstaigų darbuotojų kitąmet gautų per 100 eurų didesnį atlyginimą.

Nuo šių metų pradžios bazinis pareiginės algos dydis kilo vienu euru.

Pareiginės algos pastovioji dalis apskaičiuojama bazinį pareiginės algos dydį dauginant iš konkrečiai pareigybei taikomo koeficiento.

Vyriausybė trečiadienį taip pat spręs dėl valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą, didinant numatytus minimalius pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus.

Nustačius 730 eurų minimalų mėnesio atlyginimą ir 181 eurų bazinį dydį, minimalūs kvalifikuotų darbuotojų koeficientai būtų didesni už nekvalifikuotų darbuotojų darbo užmokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius