-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 06 /18:21

„MisterTango“ gavo 30 tūkst. eurų baudą – pro pirštus žiūrėjo į pinigų plovimo prevenciją

Lietuvos bankas už pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų nesilaikymą ir kitus nusižengimus „MisterTango“ skyrė 30,4 tūkst. Eur baudą.
Mistertango
Mistertango / 15min nuotr.

Inspektavimo metu nustatyta teisės aktų pažeidimų ir veiklos trūkumų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos srityje. Kai kurie iš išvardytų pažeidimų kartojosi, t. y. įstaigos taikytas klientų skirstymo į rizikos grupes metodas ne visais atvejais užtikrino efektyvų pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo rizikos valdymą.

Taip pat nustatyti pakartotiniai teisės aktų pažeidimai įgyvendinant klientų pažinimo reikalavimus. Dėl to konstatuota, kad „MisterTango“ neįvykdė ankstesnių Lietuvos banko Priežiūros tarnybos nurodymų pašalinti su minėta sritimi susijusius pažeidimus.

„Lietuvo bankas labai principingai vertina, kaip visi rinkos dalyviai laikosi pinigų plovimo bei teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų, ir iš visų rinkos dalyvių reikalaus aukščiausių standartų valdant šią riziką. Kompromisų šioje srityje nėra ir nebus“, – sako Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

„MisterTango“ įstaiga neužtikrino klientų dalykinių santykių ir operacijų stebėsenos, dalį nuosavų lėšų įstaiga laikė kartu su lėšomis, gautomis iš elektroninių pinigų turėtojų už išleistus elektroninius pinigus, dalį klientų lėšų saugojo ne kredito įstaigoje, kaip tai nustatyta Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų įstatyme.

Lietuvos bankas taip pat nustatė, kad „MisterTango“ netinkamai informavo klientus apie paslaugų sutarties sąlygų pakeitimus ir netinkamai registravo skundus.

Be skirtos baudos bendrovė taip pat įpareigota iki š.m. rugsėjo 28 d. pašalinti inspektavimo metu nustatytus pažeidimus ir trūkumus.

„MisterTango“: gaila, kad pirmiau baudžia

„MisterTango“ patikina, kad ankstesnio patikrinimo metu nustatyti pažeidimai jau buvo ištaisyti, tačiau Lietuvos bankui netiko jų ištaisymo būdas.

„Tenka apgailestauti, jog Lietuvos banke susiformavo tokia priežiūros praktika, kad konkrečių taisytinų sprendimų jie nederina, o vėliau patikrindami tiesiog baudžia. Skirtingai nuo kitų valstybinių institucijų, pavyzdžiui VMI, kurioje yra taikomas „išankstinis mokesčių administratoriaus įsipareigojimas“, Lietuvos bankas nesuteikia galimybių iš anksto susitarti dėl įstatymo reikalavimų įgyvendinimo“, – apgailestauja „MisterTango“ vadovas Audrius Ramanauskas.

Jis patikina, kad nuo veiklos pradžios „MisterTango“ skiria ypatingą dėmesį siekiant, kad sąskaitų atidarymo procesas bei jų valdymas būtų greitas ir paprastas.

„Panašu, jog į vartotojų patogumą nukreiptas požiūris mums nemažai kainuos, tačiau mes ir toliau iš visų jėgų stengsimės taupyti klientų laiką bei pinigus“, – sako A.Ramanauskas.

Pasak jo, sprendimą galima apskųsti per 30 dienų – dėl tokios galimybės konsultuojamasi su teisininkais.

„Jau inspektavimo metu dauguma neatitikimų teisės aktams buvo ištaisyti. Per paskutinį pusmetį „MisterTango“ labai sparčiai augo – įmonės darbuotojų skaičius padvigubėjo bei buvo suburta profesionali atitikties departamento komanda. Todėl esame tikri, jog patyrę specialistai užtikrins kokybišką mus reguliuojančių institucijų reikalavimų vykdymą“, – teigia bendrovės vadovas Audrius Ramanauskas.

Jau anksčiau Lietuvos bankas „MisterTango“ buvo įspėjęs už tai, kad bendrovė nevykdo nuosavo kapitalo reikalavimų, privalomų elektroninių pinigų įstaigoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius