-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių lengvatų peržiūrai telkiama ekspertų grupė

Finansų ministerija kuria specialią ekspertų grupę, kuri išnagrinės ir pateiks Vyriausybei išvadas dėl mokestinių lengvatų.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Ministerija pranešė kviečianti visuomenę iki vasario 10 dienos pateikti konkrečius pasiūlymus dėl lengvatų peržiūros.

„Neišvengiamai turime peržiūrėti įvairias lengvatas, kurios šiuo metu sukuria mokestinį neteisingumą“, – pranešime teigia finansų viceministrė Rūta Bilkštytė.

Į darbo grupę pakviesta Prezidentūros, Vyriausybės, Lietuvos banko, Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Žemės ūkio ministerijų, „Investuotojų forumo“, Lietuvos pramonininkų bei Lietuvos verslo konfederacijų bei kitų organizacijų atstovų.

Pirmasis jos posėdis planuojamas vasario 23 dieną, o teisės aktų pakeitimo projektai Vyriausybei būtų pateikti balandžio antroje pusėje.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sausio pradžioje teigė, kad planuojama peržiūrėti visas mokesčių lengvatas, o įstatymų pakeitimai galėtų būti priimti dar Seimo pavasario sesijoje.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę sakė tikįs, kad Seimas pavasario sesijoje panaikins kai kurias mokestines lengvatas ir suvienodins mokesčių naštą, kuri dabar skiriasi priklausomai nuo veiklos formų.

Neminėdamas konkrečių mokesčių, prezidentas taip pat teigė, kad vis dar gausu lengvatų, kurias sunku kaip nors pagrįsti, o mokesčių tarifai priklausomi ne nuo žmonių pajamų dydžio, bet nuo veiklos formos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius