Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokestinė pagalba nuo krizės nukentėjusioms įmonėms – iki šių metų pabaigos

Lietuvoje vis dar galiojant ekstremaliai situacijai, Vyriausybė nutarė apriboti laiką, iki kada nuo koronaviruso krizės nukentėję mokesčių mokėtojai galės atidėti mokesčius – dabar šis terminas yra gruodžio 31 diena. Vėliau per du mėnesius įmonės galės pasirašyti sutartis dėl mokestinės paskolos be palūkanų.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyriausybė trečiadienį priėmė sprendimą atsižvelgusi į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) išvadas.

„Įvertinus ūkio atsigavimo tendencijas, valstybės pagalbos, suteiktos kitomis formomis, apimtis, tikrai yra tikslinga pradėti atsisakyti valstybės pagalbos teikimo mokestinėmis priemonėmis, kadangi tai kelia riziką viešųjų finansų tvarumui“, – pasitarime kalbėjo finansų ministras Vilius Šapoka.

Pasak jo, atsižvelgta į tai, jog ekstremali padėtis užtruko ilgiau nei prognozuota.

Kovą buvo numatyta, kad mokestinė pagalba bus taikoma iki ekstremalios situacijos pabaigos ir dar du mėnesius po jos. Tuo metu prognozuota, kad tokia situacija galėtų tęstis 6-9 mėnesius.

Pasak VMI, į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašus šiuo metu įtraukta 62,1 tūkst. įmonių, iš kurių mokestine pagalba naudojasi maždaug kas trečia – apie 23 tūkst.

VMI vadovė Edita Janušienė pažymi, kad šių įmonių sumokėtų mokesčių suma pastebimai padidėjo ir rugpjūtį pasiekė 92,6 proc. pernai tuo pat laiku sumokėtų mokesčių, pranešė inspekcija.

„Nepaisant to, kad COVID-19 neigiamas pasekmes patyrę verslininkai atidėjo apie 697,3 mln. mln. eurų mokėtinų mokesčių, sąrašuose esančių verslininkų sumokamų mokesčių rodikliai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, gerėja, o skola pastaraisiais mėnesiais auga gerokai lėčiau“, – rašoma pranešime.

Pusės mokesčių mokėtojų, kuriems taikomi atidėjimai, skola nesiekia 1 tūkst. eurų. Tik 1 proc. įmonių turi skolą, didesnę nei 0,5 mln. eurų, ir tai sudaro 54 proc. visų atidėtų mokesčių sumos.

115 įmonių pačios paprašė išbraukti jas iš nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašo ir mokesčius moka įprastai, o 963 verslininkai jau sudarė paskolos sutartis su VMI ir 46,3 mln. eurų mokesčių sumokės dalimis, be jokių palūkanų.

Nuo kovo 16 dienos jau yra sudaryta apie 4 tūkst. mokestinės paskolos sutarčių, jų vertė – 62,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius