-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moody’s“ nepakeitė Lenkijos kredito reitingo, nepaisydama karo Ukrainoje

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody's“, atsižvelgusi į Lenkijos ekonominį atsparumą ir energetinį saugumą, kuris užtikrinamas nepaisant Rusijos invazijos į Ukrainą, patvirtino šalies kredito reitingą „A2“, pranešė Lenkijos visuomeninis radijas.
„Moody’s“
„Moody’s“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Reitingo prognozė stabili.

Savo sprendimą agentūra pranešė praėjusios savaitės pabaigoje.

Pasak Lenkijos finansų ministerijos, „Moody's“ pranešime nurodė, kad NATO garantijos ir Lenkijos daroma pažanga siekiant stiprinti savo energetinį saugumą sušvelnino geopolitinę riziką, atsiradusią dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Lenkijos finansų viceministras Sebastianas Skuza palankiai įvertino „Moody's“ sprendimą ir pareiškė, kad jis patvirtino, kad Lenkijos vyriausybė įgyvendina atsakingą ekonominę ir fiskalinę politiką.

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global“ dar balandžio pradžioje patvirtino Lenkijos ilgalaikio skolinimosi užsienio valiuta reitingą „A-“. Reitingo prognozė taip pat yra stabili.

O agentūra „Fitch“ vasarį patvirtino Lenkijos kredito reitingą „A-“, kurio prognozė taip pat yra stabili. Agentūra tuomet pažymėjo „diversifikuotą šalies ekonomiką ir stabilų pastarųjų metų augimą“, taip pat „gana tvirtą šalies makroekonominę sistemą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius