Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Morgan Stanley“ pirmasis iš didžiausių JAV bankų leis klientams investuoti į bitkoinus

Vienas didžiausių JAV bankų „Morgan Stanley“ atveria savo klientams prieigą prie trijų bitkoinų fondų, pranešė CNBC, remdamasi informuotais šaltiniais.
Kriptovaliuta
Kriptovaliuta / André François McKenzie nuotr./ Unsplash nuotr.

Kita vertus, investuoti į tokius fondus galės tik „Morgan Stanley“ klientai, turintys šiame banke mažiausiai 2 mln. JAV dolerių. Ši riba investicijų bendrovėms bus 5 mln. dolerių.

Be to, net ir JAV akredituoti investuotojai, turintys tarpininkavimo sąskaitas bei pakankamai lėšų, galės į bitkoinus investuoti tik 2,5 proc. savo aktyvų, pažymi CNBC.

Du „Morgan Stanley“ klientams tapsiantys prieinamais fondai priklauso investuotojo Mike'o Novogratzo bendrovei „Galaxy Digital“, o trečiąjį fondą kartu valdo bendrovės „FS Investments“ ir NYDIG.

„Galaxy Bitcoin Fund“ ir „FS NYDIG Select Fund“ slenkstis yra 25 tūkst. dolerių, o „Galaxy Institutional Bitcoin Fund“ – 5 mln. dolerių.

CNBC šaltinių tvirtinimu, „Morgan Stanley“ klientai galės į bitkoinus pradėti investuoti jau balandžio mėnesį, kai atitinkami banko darbuotojai bus reikiamai apmokyti.

Kiti didžiausi JAV bankai – „Goldman Sachs Group“, „JPMorgan Chase & Co.“ ir „Bank of America Corp.“ – kol kas neleidžia savo klientams investuoti į bitkoinus.

Šios kriptovaliutos vertės šuolis per pastaruosius metus paskatino Volstryto bankus svarstyti galimybę pripažinti bitkoiną visaverčiu aktyvu.

Ketvirtadienį bitkoino kursas svyruoja aukščiau 58 tūkst. dolerių. Praėjusį savaitgalį jis pirmą kartą perkopęs 60 tūkst. dolerių ribą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius