-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitų kiniškoms prekėms didinimas JAV smogs skaudžiau negu Kinijai – kinų laikraštis

Planuojamas eksportuojamoms kiniškoms prekėms JAV taikomų importo muitų padidinimas padarys neigiamą poveikį pačioms Jungtinėms Valstijoms, trečiadienį rašo anglų kalba leidžiamas kinų laikraštis „The Global Times“.
Kinai ketvirtadalį vestuvių biudžeto išleidžia prabangiai vestuvinei fotosesijai
Kinai ketvirtadalį vestuvių biudžeto išleidžia prabangiai vestuvinei fotosesijai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Muitai

Redakcijos straipsnyje pažymima, kad „Kinija neseniai atrinko amerikietiškas prekes, kurioms, reaguojant į JAV veiksmus, bus nustatyti muitai, ir šių prekių sąrašas netrukus bus paskelbtas“.

„Į šį sąrašą bus įtraukti pagrindiniai Kinijos importo iš JAV straipsniai ir tai suduos skaudų smūgį Vašingtonui, kuris mosikuoja prekybos karo lazda“, – mano leidinys.

Laikraštis rašo, kad, „palyginti su kinišku sąrašu, JAV [parengtas prekių] sąrašas pačioms Jungtinėms Valstijoms suduos daugiau smūgių negu Kinijai“.

„Ir kuo griežčiau elgsis Vašingtonas, tuo didesnis bus jo paties patiriamas neigiamas poveikis“, – rašo leidinys.

„The Global Times“ pažymi, kad pigių ir kokybiškų kiniškų prekių buvimas JAV rinkoje yra naudingas JAV gyventojams, o sumažėjus šių prekių kiekiui, pakils kainos. Tuo tarpu muitai, kuriuos Kinija, imdamasi atsakomųjų priemonių, nustatys amerikietiškoms prekėms, „suduos smūgį JAV eksportui, paskatins nedarbo augimą ir pakenks Amerikos ekonomikai“.

„Amerikietiški muitai gali turėti rimtų pasekmių, tačiau strategiškai jie taps tik mažu akmenėliu Kinijos kilimo kelyje. Technologijų pažanga ir Kinijos vidaus rinkos plėtra užtikrina milžinišką ekonominį ir prekybinį potencialą. O priešinimasis prekybos karui, kurį bando sukelti Jungtinės Valstijos, tik padės Kinijos plėtrai“, – pabrėžia „The Global Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius