-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

N.Mačiulio idėja – leisti žmonėms skirti didesnę pajamų mokesčio dalį paramai

Gegužės 2-ąją baigiasi pajamų deklaravimo ir kartu 2 proc. ir 1 proc. paramos skyrimo laikas. „Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis iškėlė idėją – ateityje leisti žmonėms paramai skirti didesnę jų pajamų mokesčio dalį nei dabar.
Nerijus Mačiulis
Nerijus Mačiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paremti papildomais procentais žmonės galėtų tas viešąsias sritis, kurioms, jų manymu, labiausia stinga pinigų iš biudžeto. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas sako – teoriškai idėja graži, bet praktiškai – yra abejonių.

Iš sumokėto gyventojų pajamų mokesčio 1 proc. galima skirti partijoms, o 2 proc. – įvairioms ne pelno siekiančioms organizacijoms ir meno kūrėjams.

N.Mačiulio teigimu, klesti šešėlis, mokesčių į biudžetą surenkama, palyginus, mažai, o vis vykstant mitingams, akivaizdu, pinigų pakanka ne visoms sritims.

Mokesčių inspekcijos duomenimis, pernai teise, ką nors paremti, pasinaudojo daugiau nei pusė milijono gyventojų. Taip paskirstyta per 17 mln. eurų.

Daugiau nei milijonas gyventojų prašymų, ką nors paremti, nepateikė, dėl to 10,5 mln. eurų biudžete liko niekam nepervesta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius