Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO kroviniai išvežti iš Klaipėdos

Į Klaipėdos uostą 2010-ųjų pabaigoje atgabenta NATO krovinių siunta iš uosto pajudėjo į Afganistaną sausio viduryje, kaip ir planuota.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jie (kroviniai – BNS) išvažiavo sausio 14-osios naktį. Pakrovėme visus 75 krovinius“, – BNS sakė bendrovės Klaipėdos konteinerių terminalo, perkraunančio NATO krovinius, vadovas Vaidotas Šileika.

Anot jo, konteineriai su kroviniais Afganistaną geležinkeliu turėtų pasiekti vasario pirmoje pusėje.

Jis teigė šiuo metu neturintis informacijos, kiek NATO krovinių šiemet gali būti gabenama per Klaipėdą: „Apie naujus krovinius kol kas neturiu informacijos.“

Anksčiau V.Šileika sakė, kad pirmiausiai bus siekiama išsiaiškinti, ar bandomųjų partijų siunta sėkmingai pasiekė Afganistaną. Pasak V.Šileikos, tik vėliau gali būti priimti konkretūs sprendimai.

Anksčiau svarstyta, kad šiemet NATO krovinių srautas per Klaipėdos uostą gali siekti iki 8 tūkst. TEU.

Klaipėdos uostą gruodį pasiekė dvi bandomosios NATO krovinių siuntos konteineriuose. Pirmoji, anot V.Šileikos, atkeliavo iš Vokietijos, o antroji – iš Didžiosios Britanijos.

Pasak Klaipėdos jūrų uosto direktoriaus Eugenijaus Gentvilo, Lietuva prieš kelerius metus pražiopsojo galimybę gauti NATO tranzitą ir jis – 11 tūkst. konteinerių per metus – atiteko Latvijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius