Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Argentinos vadovas teikia pirmenybę prekybai su JAV, o ne Venesuela

Sekmadienį vykusius Argentinos prezidento rinkimus laimėjus centro dešinės opozicijos lyderiui Mauricio Macri, ekspertai teigia, kad bus padėtas taškas 12 m. trukusiam kairiųjų populizmui ir prasidės ekonominės liberalizacijos ir santykių atšilimo su JAV laikotarpis, rašo naujienų svetainė bloomberg.com
Prezidento rinkimai Argentinoje
Mauricio Macris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

56 m. Argentinos sostinės Buenos Airių meras yra turtingas verslininkas ir buvęs vienos iš populiariausių šalies futbolų komandų vadovas. M.Macris pažadėjo panaikinti valiutos kontrolę ir pradėti derybas su kreditoriais tam, kad būtų padidintas investuotojų pasitikėjimas šia Lotynų Amerikos šalimi, esančia antra pagal dydį Pietų Amerikos ekonomika.

Be to, naujasis Argentinos vadovas pažadėjo suvaldyti infliaciją, sumažinti didžiausią valstybės išlaidų deficitą per tris dešimtmečius bei pritraukti naujų investicijų.

56 m. Argentinos sostinės Buenos Airių meras yra turtingas verslininkas.

M.Macrio kritikai perspėja, kad naujojo šalies vadovo politika į Argentiną grąžins laukinio kapitalizmo laikus bei prisidės prie socialinių išmokų programų naikinimo.

Vis dėlto, didžioji dalis už M.Macrį balsavusių kandidatų kairiųjų politikų gąsdinimų nebijo ir tikisi realių permainų šalyje.

„Vyriausybė nuolat sako, kad mes gyvename rojuje. Jie sako vieną dalyką, o po to padaro priešingai. Esu optimistas ir tikiuosi, kad reikalai pasitaisys“, – sakė už naująjį Argentinos vadovą balsavęs teisės studentas Santiago Canedo.

Argentiną valdant dabartinei šalies prezidentei Cristinai Fernandez de Kirchner, Buenos Airės palaikė draugiškus santykius su kitų Lotynų Amerikos šalių kairiaisiais politikais – broliais Castro Kuboje, Nicolasu Maduro Venesueloje bei Rafaeliu Correa Ekvadore.

M.Macris tikina, kad jo politinė linija bus priešinga Venesuelos kuriamam „XXI a. socializmui” ir ją pavadino „XXI a. vystymusi“.

Maža ta, centro dešinės politikas Venesuelą kaltino nedemokratiniu politikos vykdymu bei žmogaus teisių pažeidimais.

M.Macris pažadėjo panaikinti ir prezidentės C.Fernandez de Kirchner laikais įvestus milžiniškus mokesčius žemės ūkio produkcijos eksportui bei sumažinti valstybės vaidmenį ekonomikoje, rašo naujienų svetainė usatoday.com.

Be to, užsienio prekyboje naujasis Argentinos vadovas nori palaikyti glaudesnius ryšius su JAV, o ne Venesuela ar Iranu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius