Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji ES prokuratūra jau tiria įtariamo sukčiavimo atvejus, susijusius su 4,5 mlrd. eurų

Vos prieš tris mėnesius veiklą pradėjusi Europos Sąjungos (ES) prokuratūra jau tiria įvairius įtariamo sukčiavimo naudojant bloko lėšas atvejus, susijusius su 4,5 mlrd. eurų.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / FNTT archyvo nuotr.

Dėl sukčiavimo atvejų, susijusių su šia bendra suma, atliekami maždaug 300 tyrimų, kurie buvo pradėti nuo tada, kai ši nepriklausoma ES įstaiga, turinti įgaliojimus tirti ES finansiniams interesams kenkiančias nusikalstamas veikas ir vykdyti kaltininkų baudžiamąjį persekiojimą, birželio 1 dieną pradėjo veiklą.

Minėti tyrimai buvo pradėti įvertinus daugiau kaip 1,7 tūkst. pranešimų apie įtariamą sukčiavimą, kurie buvo gauti iš įvairių bloko šalių, pranešė Liuksemburge įsikūrusi Europos prokuratūra (EPPO) ir pridūrė, jog „kai kurie pranešimai apie nusikalstamas veikas vis dar vertinami“.

Kai kurie tyrimai yra susiję su įtariamu pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sukčiavimu. Dėl vieno iš šių sukčiavimo atvejų, kuris yra susijęs su 14 mln. eurų, praėjusio mėnesio pradžioje Vokietijoje, Nyderlanduose, Slovakijoje, Bulgarijoje ir Vengrijoje buvo surengtos koordinuotos kratos.

Kiti tyrimai yra susiję su, pavyzdžiui, įtariamais muitų nesumokėjimo atvejais.

EPPO, prie kurios prisijungė 22 iš 27 ES valstybių narių, tikisi pirmuosius kaltinimus pareikšti dar šiais metais, o teismo procesai nacionaliniuose teismuose turėtų prasidėti 2022-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius