Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ne tik lietuviai: apsipirkti, apsikirpti ar pataisyti „ratų“ į Lenkiją traukia ir vokiečiai

Ne tik lietuviai, bet ir vokiečiai vis dažniau apsipirkinėja Lenkijoje, norėdami sutaupyti. Šie mūsų kaimyninėje šalyje seniai perka pigesnį benziną ar maistą, tačiau pastaruoju metu šis reiškinys esą suintensyvėjo, rašo gorzow.tvp.pl.
Lenkijoje apsiperkantys lietuviai
Lenkijoje apsiperkantys lietuviai / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Sutaupo 400 eurų

Kiekvieną dieną prie Slubicės (miestas vakarinėje Lenkijoje) parduotuvių ir turgaviečių automobilių stovėjimo aikštelėse gausu mašinų su vokiškais registracijos numeriais.

Apsipirkti atvyksta šeimomis.

Kainų skirtumus Vokietijoje ir Lenkijoje esą galima pastebėti plika akimi. Pavyzdžiui, maltos mėsos kaina Lenkijoje yra 23 zlotai (5 eurai) už kilogramą, Vokietijoje, žinoma, perskaičiavus į zlotus, jau 38 zlotai (beveik 9 eurai) už kilogramą. Litras pieno Vokietijoje brangesnis beveik 3 zlotais (0,67 euro). Lietuvoje jis kainuoja daugiau kaip 6 zlotus (1,35 euro).

Kad į Lenkiją apsipirkti nuolat vyksta lietuviai – ne paslaptis. Portalas przegladbaltycki.pl rašo, kad štai klaipėdietė Violeta į Lenkiją apsipirkti važiuoja jau 8-erius metus. Ji lankosi Augustave ir Suvalkuose.

Anot portalo, du kartus per metus ji išleidžia didesnę pinigų sumą ir vyksta į vieną iš pasienio prekybos centrų, kur perka mėsos, sūrio, buitinės chemijos ir alkoholio. Vienos apsipirkimo kelionės metu, atskaičius kelionės išlaidas, sutaupo iki 400 eurų.

Ne tik apsiperka

Kaip rašo minėtas portalas, apsipirkti Lenkijoje lietuviams yra pigiau nei namie, todėl yra nemažai norinčių sutaupyti kaip Violeta.

Į Lenkiją traukiama ne tik pigesnio maisto. Kaip teigia portalas gorzow.tvp.pl, pavyzdžiui, vokiečiai į Lenkiją atvyksta ne tik apsipirkti. Jie taip pat naudojasi kirpėjų, kosmetologų ir automobilių mechanikų paslaugomis.

Pasienio miestų gyventojai mielai priima pirkėjus iš Vokietijos.

Tarptautinio valiutos fondo skaičiavimais, Lenkijoje maisto kainos yra vienos mažiausių Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius