Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepaisydamas demokratų, D.Trumpas pradeda Šiaurės Amerikos prekybos sutarties ratifikavimą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pradėjo naujosios Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (USMCA) ratifikavimo procesą, nors demokratų lyderiai pareiškė, jog tai daryti per anksti. Dabar D.Trumpas gali per 30 dienų pateikti sutarties tekstą JAV įstatymų leidėjams, tačiau kada dėl jo balsuoti, spręs Kongresas.
Donaldas Trumpas atšaukė Kalėdas žurnalistams
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau ir Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras prekybos sutartį savo šalių parlamentui pateikė šią savaitę.

JAV, Meksikos ir Kanados laisvosios prekybos sutartį, kuri pakeis prieš 25 metus pasirašytą Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartį (NAFTA), trys šalys pasirašė pernai lapkritį.

O D.Trumpas šį mėnesį pašalino svarbią kliūtį jos ratifikavimui, panaikinęs prieštaringai vertinamus JAV importo muitus Kanados ir Meksikos plienui ir aliuminiui.

JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as po susitikimo su J.Trudeau Otavoje pareiškė, jog Baltieji rūmai sieks ratifikuoti sutartį šią vasarą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike Pence
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike Pence

Tačiau demokratai pareiškė, jog vis dar svarsto, kaip išspręsti problemas, susijusias su darbuotojų teisių apsauga Meksikoje ir kitais klausimais.

Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi sukritikavo D.Trumpo sprendimą pradėti ratifikavimo procesą. Tai, anot jos, „nėra teigiamas žingsnis“ ir rodo „žinių ... apie politiką ir prekybos sutarčių patvirtinimo procesą stoką“.

Jos teigimu, pradėti ratifikavimo procesą D.Trumpas nusprendė „mums dar nebaigus darbo, kurį atliekame kartu su JAV prekybos atstovu [Robertu] Lighthizeriu (Robertu Laithaizeriu), siekdami užtikrinti, kad USMCA būtų naudinga Amerikos darbininkams ir ūkininkams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius