Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepriklausomi šalies elektros tiekėjai vienijasi į asociaciją

Nepriklausomi elektros energijos tiekėjai „Perlas Energija“, „EGTO Energija“ ir „Birštono Elektra“ skelbia suvieniję jėgas po „Lietuvos nepriklausomų elektros tiekėjų asociacijos“ (LNETA) pavadinimu. Asociacija siekia prisidėti prie sklandaus elektros rinkos liberalizavimo ir savo pagrindiniais tikslais įvardina bendradarbiavimą su atsakingomis institucijomis, rinkos dalyvių lygiateisiškumo užtikrinimą ir visuomenės švietimą.
Elektros laidai
Elektros laidai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Asociacijos įsteigimas leis nepriklausomiems elektros tiekėjams efektyviau išsakyti bendrą poziciją ir siekti tikslų, kurie būtų naudingi ne tik įmonėms-narėms, bet ir visai Lietuvos elektros energijos rinkai bei vartotojams.

„Svarbiausias mūsų siekis artimiausiu laikotarpiu yra su atsakingų institucijų pagalba eliminuoti reguliavimo skirtumus tarp nepriklausomų tiekėjų ir valstybinio „Ignitis“. Tokie skirtumai iškreipia pačią reformos esmę – laisvai ir skaidriai konkuruoti pagal vienodas taisykles. Galiausiai dėl to kenčia ne kas kitas, bet elektros vartotojai“, – pabrėžė įmonės „Perlas Energija“ vadovas Vilius Juraitis.

Pasak jo: „Ne paslaptis, kad vienai įmonei sunku visur spėti. Atskirai užsiimti teisinių ir biurokratinių problemų sprendimu ir atstovavimu mūsų klientams būtų brangu ir neefektyvu. Vieningos pozicijos turėjimas leis mums būti pastebimiems ir optimizuoti mūsų veiklą“.

LNETA turi potencialo ne tik reprezentuoti nepriklausomus tiekėjus mūsų šalyje, bet ir bendradarbiauti tarptautiniu lygmeniu – megzti ryšius su kitomis panašaus tipo organizacijomis ir europinėmis institucijomis.

Jungtinė advokacija suteiks progą dar daugiau dėmesio skirti klientams ir visuomenei – asociacija nurodo užsiimsianti šviečiamosiomis veiklomis. „Esame suplanavę, kad vartotojai bus supažindinami su rinkos liberalizavimo teikiamais privalumais ir skirtingų dalyvių pasiūlymais, o taip pat – su elektros energijos, kaip biržoje perkamos prekės, ypatybėmis. Nors liberalizacijos procesas toliau vyksta ir artėjame link antro jo etapo, tarp klientų ir potencialių klientų vis dar neretai kyla klausimų apie esminius procesus ir jų tvarką, galimas naudas. Tad sieksime sumažinti neaiškumą žmonių galvose“, – teigė „EGTO Energijai“ vadovaujantis Egidijus Rutkauskas.

Artimiausiuose asociacijos planuose – aktualūs siūlymai Energetikos ministerijai, kurių įgyvendinimas leistų reaguoti į pirmojo elektros rinkos liberalizavimo etapo patirtis, vartotojų pastabas ir pasiruošti antrajam etapui, padėtų užtikrinti geresnes kainas vartotojams ir mažinti neaiškumus, susijusius tiek su procesų valdymu, tiek su teisiniais aspektais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius