-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nespecializuotose parduotuvėse bus leidžiama prekiauti F3 kategorijos fejerverkais

Keičiamos prekybos pirotechnika taisyklės, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).
Suomių komandos pasirodymas
Fejerverkai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nuo lapkričio pradžios F3 kategorijos fejerverkais bus galima prekiauti ir nespecializuotose prekybos vietose, tačiau vienu metu tokioje parduotuvėje negalės būti daugiau nei 10 kg pirotechninio mišinio.

„Specializuotos parduotuvės, kur bus galima laikyti didesnį kiekį pirotechnikos, turės turėti atitinkamas stipresnes pertvaras ir atskirą išėjimą į lauką (parduotuvės įrengtos atskiruose statiniuose).

Taip pat griežtinamos sąlygos laikiniems prekybos taškams – jie negalės būti įrengiami arčiau nei 5 metrai nuo evakuacinių išėjimų, turės turėti ne mažesnius nei 4 kg gesintuvus bei nedegius audinius“, – nurodo VRM.

Anot vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno, anksčiau „taisyklėse buvo tam tikrų dviprasmybių ir nelogiškumų“: „Pakeitimai užtikrins skaidrią ir konkurencingą aplinką, o sugriežtinti reikalavimai degaus mišinio kiekiui ir laikinų taškų įrengimui prisidės prie žmonių saugumo užtikrinimo.“

Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatyme rašoma, kad F3 kategorijos fejerverkai yra tokie, kurie kelia vidutinį pavojų ir yra skirti naudoti didelėse atvirose teritorijose, jų keliamas triukšmas neviršija nustatytų ribinių (leistinų) dydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius