-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtai atstatydinus HSBC vadovui, bankas perspėjo apie „sudėtingą“ metą

HSBC, vienas didžiausių pasaulyje bankų ir finansinių paslaugų organizacijų, pirmadienį netikėtai pranešė apie generalinio direktoriaus Johno Flinto atsistatydinimą, tačiau paneigė kalbas apie vadovybės susiskaidymą.
HSBC bankas
HSBC bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bankas HSBC

Kartu bankas pranešė atsisakantis 4 tūkst. darbuotojų bei perspėjo apie horizonte besikaupiančius tamsius debesis.

Londone įsikūręs bankas nepaaiškino netikėto J.Flinto, kuris į generalinio direktoriaus postą buvo paskirtas vos prieš 18 mėnesių, pasitraukimo priežasčių, tačiau teigė, jog nebuvo „jokių asmeninių susidūrimų“. Visgi bankas pridūrė, kad reikėjo pokyčių aukščiausioje grandyje.

Į Azijos rinką orientuotas HSBC taip pat pranešė, kad vykdant restruktūrizavimą, skirtą padėti įveikti pasaulinę suirutę, bankas planuoja atsisakyti 2 proc. darbo jėgos visame pasaulyje, arba apytiksliai 4 tūkst. darbuotojų, daugiausia užimančių vadovaujančias pareigas.

„HSBC Holdings“ praneša, jog abipusiu su valdyba sutarimu Johnas Flintas šiandien atsistatydino iš grupės vadovo ir direktoriaus pareigų“, – rašoma paskelbtame banko pranešime.

Tiksli J.Flintui skirtos išeitinės išmokos suma nebus paskelbta iki kol jis nenustos eiti pareigų.

Ši netikėta naujiena paskelbta netrukus po to, kai HSBC pranešė, jog banko pirmojo pusmečio grynasis pelnas padidėjo 18,6 proc. ir sudarė 8,5 mlrd. JAV dolerių (7,6 mlrd. eurų).

„Kadangi globali aplinka, kurioje veikia bankas, darosi vis sudėtingesnė, o iššūkių daugėja, valdyba mano, jog reikia imtis pokyčių, kad būtų galima įveikti iššūkius, su kuriais susiduriame, ir panaudoti tas reikšmingas galimybes, kurios mums yra prieinamos“, – pareiškė valdybos pirmininkas Markas Tuckeris.

Kalbėdamas apie gandus, kad J.Flintas buvo priverstas pasitraukti dėl konfliktų su kitais vadovybės nariais, M.Tuckeris žurnalistams pareiškė, jog „nebuvo jokių asmeninių susidūrimų“ ir „jokių nesutarimų dėl strategijos“.

51 metų J.Flintas, HSBC dirbęs tris dešimtmečius, siekė mažinti išlaidas, bankui grumiantis su dvigubu neapibrėžtumu, kurį kelia JAV ir Kinijos prekybos karas bei „Brexit“.

Be to, bankas pirmadienį pridūrė planuojąs išpirkti savo akcijas, kurių vertė siekia iki 1 mlrd. JAV dolerių.

„Prognozės pakito, – pažymėjo bankas. – Manome, kad palūkanų normos JAV dolerio bloke dabar kris, o ne kils, o geopolitiniai klausimai gali paveikti dalį pagrindinių mūsų rinkų.“

Taip pat HSBC pridūrė: „Išlieka neaišku, koks bus Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš Europos Sąjungos pobūdis ir šio proceso padariniai. Siekiame valdyti veiklos ir investicijų išlaidas atsižvelgdami į padidėjusią riziką pajamoms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius