TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

NIB skolina dar iki 160 mln. eurų „Klaipėdos naftai“

Valstybės valdoma „Klaipėdos nafta“ pirmadienį pasirašė paskolos sutartį su Šiaurės investicijų banku (NIB) dėl iki 160 mln. eurų paskolos, skirtos suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivo-saugyklos įsigijimui. Tai antroji NIB paskola per kelis mėnesius, skirta sumažinti Klaipėdos SGD terminalo išlaikymo kaštus. 
Naujas etapas "Independence" istorijoje: atidaryta paskirstymo stotis
„Klaipėdos nafta“ / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Galutinį iki 25 metų paskolos dydį lems laivo-saugyklos įsigijimo kaina ir su tuo susijusių techninių ir finansinių aplinkybių visuma, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Klaipėdos nafta“.

NIB teigia, kad paskola galės būti pradėta naudoti 2024 metų pabaigoje, kai pasibaigs šiuo metu galiojanti laivo-saugyklos „Independence“ nuomos sutartis ir „Klaipėdos nafta“ įsigis šį arba kitą laivą-saugyklą.

„Finansavimas užtikrins ilgalaikį nepriklausomą gamtinių dujų tiekimą į Lietuvos ir Baltijos šalių rinkas“, – NIB pranešime teigia jo prezidentas ir generalinis direktorius Henrikas Normanas.

Konkrečias laivo įsigijimo pagrindines sąlygas tvirtins įmonės valdyba.

Gruodžio pabaigoje NIB suteikė 25 metų trukmės 134,1 mln. eurų paskolą „Klaipėdos naftai“ – lėšos skirtos atpiginti SGD terminalo išlaikymą jau nuo šių metų ir iki 2044-ųjų.

Įmonės valdyba pernai lapkritį pavedė vadovybei iki šių metų balandžio pabaigos su banku susitarti dėl finansavimo laivo išpirkimui, o iki 2021 metų gegužės pabaigos – suderinti su Europos Komisija, kad paskola atitinka valstybės pagalbos reikalavimus.

Seimas gruodį suteikė 275,5 mln. eurų valstybės garantiją NIB už paskolas „Klaipėdos naftai“. Garantijos suma antrajai paskolai yra 20 mln. eurų mažesnė nei prašė Vyriausybė (tai yra, garantija teikiama iki 140 mln. eurų paskolai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius