-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nicolasas Maduro Venesuelos krizę spręs didesnėmis pensijomis ir benzino kainomis

Trečiadienį, skaitydamas metinę kalbą, Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro pažadėjo didinti algas, atmetė bolivaro devalvavimo galimybę. N.Maduro kliuvo sunki užduotis – ištraukti nuo naftos priklausomą Venesuelą iš krizės ir numalšinti gyventojų nepasitenkinimą socialistine politika, naujienų agentūros AP informaciją skelbia news.yahoo.com.
Rinkimai Venesueloje
Nicolasas Maduro Venesuelos krizę spręs didesnėmis pensijomis ir benzino kainomis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

N.Maduro išvengė dramatiško kainų ir valiutos kontrolės pakeitimo, kuris, pasak ekonomistų, yra būtinas, siekiant išvengti triženklės infliacijos spiralės.

Trijų valandų optimistinės retorikos persunktoje kalboje jis kartojo, kad opozicija sabotuoja ekonomiką. Jis paskatino venesueliečius tikėti vyriausybės vykdomomis programomis, kurios esą nebus nutrauktos, nepaisant to, kad naftos kaina krito 60 proc. Nafta faktiškai yra vienintelės šalies eksporto produktas.

Jis pristatė naujų socialinių išlaidų planus – pažadėjo pensijas ir atlyginimus pakelti 15 proc., pastatyti 400 tūkst. naujų būstų vargšams ir padidinti stipendijas studentams.

Vienintelė užuomina, kad Venesuelos prezidentas ketina pradėti bent šiek tiek taupyti, buvo siūlymas padidinti benzino kainas ir padaryti valiutų kursų sistemą skaidresnę. Venesuelos gyventojai moka mažiausiai už benziną visame pasaulyje. Litras dujų kainuoja 1,3 dolerio centų.

Venesuelos valiutą šiuo metu galima išsikeisti trimis kursais, ir bolivaras bus keičiamas trimis kursais ir pasikeitusioje sistemoje. 

Oficialus dolerio kursas bus užfiksuotas ties 6,3 bolivaro atsiskaitymams už maistą ir medicinos paslaugas. Sistema „Sicad-1” bus skirta valiutos importuotojams. Sistema „Sicad-2”, pagal kurią valiutos pirkimą galės atlikti visi fiziniai asmenys, veiks pagal biržos principus. Šią savaitę doleris svyruoja tieks 174 bolivarais.

Trečiadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė prognozes, kad Venesuelos ekonomika susitrauks 7 proc. šiemet, tuo metu visas regionas išlaikys kuklų augimą. N.Maduro savo kalboje paminėjo, kad ekonomika pernai susitraukė 2,8 proc. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius