Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Novgorodo sritis – pirmasis Rusijos regionas nuo 2008 metų, pasiekęs bankroto ribą

Pirmuoju Rusijos regionu, kuris pasiekė bankroto ribą, tapo Novgorodo sritis. Naujienų svetainė rbc.ru primena, kad dar vasarį šis regionas negalėjo laiku išmokėti kreditų bankui „VTB“.
Žemutinis Naugardas
Žemutinis Naugardas / Wikimedia.org nuotr.

Novgorodo sritis skolą bankui turėjo sumokėti iki 2015 m. vasario 25 d. Vis dėlto, sričiai tuomet pavyko sutarti dėl 2 mlrd. rublių vertės skolos refinansavimo su „VTB“, ir mokėjimo terminas buvo nukeltas mėnesiui.

Novgorodo sritis skolą bankui turėjo sumokėti iki 2015 m. vasario 25 d.

Anksčiau reitingų agentūra „Standard & Poor's“ (S&P) pranešė, kad 2015 m. pirmąjį ketvirtį mažiausiai vienas Rusijos Federacijos subjektas skolą bankui pervedė pavėluotai ir pasinaudodamas refinansavimo galimybe.

Remiantis „S&P“ terminologija, toks Novgorodo srities valdžios sprendimas reiškia regiono bankrotą. Agentūra bankrotu laiko situaciją, kuomet skolininkas laiku neįvykdo įsipareigojimų kreditoriui.

Informacija apie tai, kad sritis vėluoja grąžinti skolas, skelbiama ir Rusijos centrinio banko interneto svetainėje.

2008 m. Maskvos sritis buvo priartėjusi prie bankroto ribos, tačiau vėliau jai buvo suteikta pagalba iš federalinio biudžeto.

Jau anksčiau žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad šiuo metu apie 20 Rusijos regionų yra atsidūrę ties bankroto riba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius