Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų „Lipro“ Lietuvoje norėtų investuoti į liftų gamybą

Nyderlandų bendrovė „Lipro“, besidairanti patalpų Panevėžyje, norėtų investuoti į liftų gamybą Lietuvoje, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“, remdamasis neįvardijamais šaltiniais.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Neoficialiais duomenimis, „Lipro“ turi planų Lietuvoje steigti liftų gamybos padalinį – jokių nuolaidų ar paramos investuotojai iš valstybės neprašo.

„Veikiausiai tai yra viena iš daugelio nedidelių įmonėlių, užsiimančių detalių gamyba ir tiekimu. Nors su kai kuriomis olandų įmonėmis bendradarbiaujame, apie “Lipro„ nesu girdėjęs“, – sakė liftų gamybos ir priežiūros bendrovės „Kauno liftai“ generalinis direktorius Jonas Guzavičius.

Savo interneto tinklalapyje „Lipro“ skelbia, kad specializuojasi liftų projektavimo, gamybos, montavimo ir priežiūros srityse. 25 darbuotojus turinti bendrovė atlieka didžiųjų liftų gamintojų užsakymus.

J.Guzavičius sako, kad „Kauno liftai“ nelaiko konkurentais galimų investuotojų iš Nyderlandų ir kur kas didesne grėsme verslui įvardina šešėlinę ekonomiką.

Jis įsitikinęs, kad nedideliems investuotojams būtų kur kas racionaliau dirbti kartu su „Kauno liftais“, nes vietos rinkos, kurioje būtų galima realizuoti savo gaminius, – nėra.

„Kauno liftai“ turi 135 darbuotojus, prižiūri apie 2,7 tūkst. savo sumontuotų liftų, arba apie trečdalį visų Lietuvos liftų, ir turi padalinius Panevėžyje, Elektrėnuose, Vilniuje, Kaliningrade.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius