Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagal elektroninės valdžios prieinamumą Lietuva – aštunta Europoje

Europos elektroninės valdžios vertinimo tyrime Lietuva per metus pakilo keturiomis pozicijomis aukščiau ir užima 8-tą vietą, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija
Ekonomikos ir inovacijų ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Geresnį rezultatą lėmė struktūrinės reformos ir planuojamos skaitmeninimo priemonės viešajame sektoriuje, teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Europos Komisijos atlikto tyrimo lyderiai yra Malta ir Estija, kurių elektroninės viešosios paslaugos yra labiausiai į vartotoją orientuotos, skaidriausios, technologiškai išvystytos ir atviros vartotojams iš kitų Europos šalių.

Toliau rikiuojasi Liuksemburgas, Islandija, Nyderlandai, Suomija, Danija, Lietuva, Latvija, Norvegija, Ispanija ir Portugalija.

Tyrime iš viso dalyvavo 35 šalys: 27 Europos Sąjungos valstybės, jis taip pat atliktas Islandijoje, Norvegijoje, Šveicarijoje, Albanijoje, Juodkalnijoje, Šiaurės Makedonijoje, Serbijoje ir Turkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius