-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistanas uždraus prabangos prekių importą, siekdamas paremti ekonomiką

Pakistano naujoji vyriausybė ketvirtadienį pareiškė uždrausianti daugiau kaip 30 rūšių prabangos prekių, įskaitant automobilius, importą, siekdama paremti šlubuojančią šalies ekonomiką.
Automobiliai
Automobiliai / 123RF.com nuotr.

Lėšų stokojančiam Pakistanui šiuo metu tenka atlaikyti ne vieną didelį iššūkį, įskaitant didžiulę skolą, mažėjančias užsienio valiutos atsargas ir sparčiai kylančią infliaciją.

Ketvirtadienį nacionalinės valiutos kursas smuko į žemiausią šiuolaikinėje istorijoje lygį – 200 rupijų už JAV dolerį.

„Mano sprendimas uždrausti prabangos prekių importą šaliai leis sutaupyti ... užsienio valiutos“, – tviteryje parašė ministras pirmininkas Shehbazas Sharifas.

Į draudžiamų prekių sąrašą pateko, be kita ko, mobilieji telefonai ir automobiliai, taip pat kosmetika ir vaisių džemai.

„Nustatę draudimą prabangos prekių importui, galėsime sutaupyti 6 mlrd. JAV dolerių“, – per spaudos konferenciją pareiškė informacijos ministrė Marriyum Aurangzeb (Marijum Aurangzeb) ir pridūrė, kad draudimas įsigalios neatidėliotinai.

„Šis sprendimas parems vietos ekonomiką ir pramonę“, – pažymėjo ji.

Tačiau verslo lyderiai pareiškė, kad šalis privalo gauti tarptautinę prekybą reguliuojančios Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) sutikimą.

„Manau, tai protingas vyriausybės sprendimas... jis padės sutaupyti užsienio valiutos, kurios itin reikia mūsų tarptautinių prekybos skolų grąžinimui“, – pareiškė buvęs Pakistano prekybos rūmų vyresnysis viceprezidentas Khalidas Tawabas.

„Vyriausybė dar nėra paskelbusi nepaprastosios finansinės padėties, tačiau padėtis, kurioje atsidūrėme, yra būtent tokia, taigi tokiomis aplinkybėmis būtų galima įtikinti PPO sušvelninti savo taisykles.“

Pakistano prekybos deficitas šiuo metu siekia 39,2 mlrd. JAV dolerių.

Buvęs šalies lyderis Imranas Khanas praėjusį mėnesį surengus balsavimą dėl nepasitikėjimo buvo nušalintas nuo valdžios ir tai kone daugiausia lėmė jo nesėkmingos pastangos pažaboti pragyvenimo išlaidų ir pagrindinių prekių kainų kilimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius