Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Panemunės baseino Kaune statytoju lieka bendrovė „Verslo“

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė bendrovės „Urbasta“ skundą dėl Panemunės baseino statybos laimėtojo, juo lieka bendrovė „Verslo“.
Atidarymo laukiantis Lazdynų baseinas
Atidarymo laukiantis Lazdynų baseinas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip nurodė Lietuvos apeliacinis teismas, „Urbasta“ prašė panaikinti Kauno savivaldybės administracijos sprendimą dėl naujo baseino Kauno Vaidoto gatvėje statybos laimėtojo nustatymo – pasiūlymų eilės sudarymo, laimėjusio pasiūlymo pripažinimo ir sutarties su laimėtoju sudarymo.

Be ieškovės, baseino statybos pirkime dalyvavo bendrovės „Verslo“ bei „VA statyba“. Paprašius pagrįsti neįprastai mažą kainą, laimėtoja pripažinta „Verslo“.

Bendrovės „Urbasta“ teigimu, laimėtojos pateiktas pasiūlymas neatitiko pirkimo sąlygų – kai kuri bendrovės siūloma įranga neatitiko techninės specifikacijos.

Apeliacinis teismas pripažino, kad Kauno savivaldybė, vertindama tiekėjų pasiūlymus, neturėjo pagrindo tikrinti, ar „Verslo“ pateikti pasiūlymo duomenys, taip pat galimos prekių tiekėjos „Aqua spektras“ komercinis pasiūlymas, kuriame buvo pateikiama informacija apie įrangą, atitinka pirkimo sąlygų techninę specifikaciją.

Byloje nustatyta, kad pagal pirkimo sąlygas tiekėjų kartu su pasiūlymais buvo prašoma pateikti užpildytus darbų kiekių žiniaraščius, juose nurodant bendrą darbų, medžiagų, prekių, įrenginių, sistemų kainą ir kitus įkainius, o pirkimo dokumentuose nurodyta, kad įrangos atitiktis techniniame projekte nustatytiems reikalavimams bus tikrinama sutarties vykdymo metu.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis per mėnesį gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

3 tūkst. kv. metrų ploto vieno aukšto Panemunės baseine suprojektuoti aštuoni 25 metrų ilgio plaukimo takeliai, 150 vietų žiūrovams, SPA zona ir baseinai vaikams.

Baseino statybų viešojo pirkimo konkursas paskelbtas pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius