Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasauliniame inovacijų indekse Lietuva pakilo į 38 vietą

Lietuva Pasauliniame inovacijų indekse šiemet pakilo dviem pozicijomis aukščiau – į 38 vietą tarp 129 pasaulio valstybių.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123rf.com

Indekso ataskaitoje nurodoma, jog keturiose kategorijose Lietuva pateko į inovatyviausių šalių dešimtuką: mobiliųjų aplikacijų kūrimo kategorijoje užėmė 4 vietą, įdarbintų moterų turinčių aukštąjį išsilavinimą kategorijoje – taip pat 4 vieta, vidurinio išsilavinimo mokytojų ir mokinių santykio kategorijoje – 7 vietą, o aplinkos apsaugos sertifikavimo vadybos srityje – 10 vietą.

Anot valstybinio patentų biuro, moterų, turinčių aukštąjį išsilavinimą, įdarbinimo rodiklis fiksuojamas ypač aukštose (4-6 vieta) pozicijose jau nuo 2015 metų, kada jis buvo įtrauktas į indeksą. Nuo 2011 metų aukštose pozicijose išliko ir ekologinio tvarumo rodiklis, svyruojantis tarp 4-25 vietų, o pernai pagal jį Lietuva buvo 14-a.

Šiemet inovatyviausia valstybe buvo išrinkta Šveicarija, toliau sekė Švedija ir JAV. Estija užėmė 24 vietą, o Latvija – 34 poziciją.

Pernai Lietuva Pasauliniame inovacijų indekse buvo iš 36 vietos nukritusi į 40-ąją ir trijose kategorijose buvo tarp dešimties inovatyviausių valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius