Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio bankas: Kinija ir Indija įdėjo daugiausia pastangų gerindamos sąlygas verslui

Kinijos ir Indijos vyriausybės patenka tarp 10 pasaulio vyriausybių, kurios per pastaruosius metus įdėjo daugiausiai pastangų siekdamos sukurti palankesnes sąlygas verslui savo šalyse, trečiadienį pranešė Pasaulio bankas.
Pasaulio bankas
Pasaulio bankas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant įtempto prekybos karo, kuriame Jungtinės Valstijos iš Pekino reikalauja reformų siekdamos intelektinės nuosavybės apsaugos ir Kinijos rinkų atvėrimo amerikiečių įmonėms, Kinija jau antrus metus iš eilės patenka tarp 10-ies didžiausią pažangą padariusių šalių.

Padariusi pažangą, Kinija aplenkė Prancūzijoje ir užėmė 31-ą vietą „verslo sąlygų gerinimo“ reitinge, pakildama per 15 vietų, teigiama Pasaulio banko pranešime.

Nepaisant JAV skundų, pripažįstama, kad Kinija gerina mažumos investuotojų apsaugą, stiprinta sutarčių vykdymo tvarką ir gerina prekybos sąlygas įgyvendindama atitinkamus pokyčius muitinės administracijoje ir uostų infrastruktūroje.

„Pašalinus kliūtis, su kuriomis susiduria verslininkai, sukuriama geresnių darbo vietų, surenkama daugiau mokesčių ir gaunama daugiau pajamų – visa tai yra būtina skurdui mažinti ir gyvenimo lygiui gerinti“, – sakoma Pasaulio banko prezidento Davido Malpasso pranešime.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Malpassas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Davidas Malpassas

Indija į didžiausią pažangą pasiekusių valstybių sąrašą patenka trečius metus iš eilės, kadangi pasirūpino sudaryti geresnes sąlygas pradėti verslą panaikindama dokumentų padavimo mokesčius, sutrumpindama statybos leidimų išdavimo laiką ir sąnaudas bei palengvindama prekybą gerindama uostų infrastruktūrą bei elektroninę platformą, skirtą pateikti dokumentus.

Pasauliniame reitinge šalis šoktelėjo per 14 vietų ir užėmė 63 vietą.

Kitos aštuonios ekonomikos, kuriose verslo klimatas pagerėjo labiausiai, buvo Saudo Arabija, Jordanija, Togas, Bahreinas, Tadžikistanas, Pakistanas, Kuveitas ir Nigerija, parodė tyrimas.

Naujoji Zelandija ir toliau pirmauja pasauliniame reitinge, o už jos rikiuojasi Singapūras ir Honkongas.

Pietų Korėja yra penktoje vietoje, o JAV yra šešta.

Pasaulio bankas tiria reformas 10-yje verslo sričių 190 šalių, įskaitant tokias sritis kaip statybų leidimai, elektros energijos tiekimas ir mokesčių mokėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius