Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio bankas: koronaviruso pandemija gali įstumti 60 mln. žmonių į ypač didelį skurdą

Koronaviruso pandemijos išprovokuotas pasaulio ekonomikos nuosmukis į ypač didelį skurdą gali įstumti apie 60 mln. žmonių, įspėjo Pasaulio banko vadovas Davidas Malpassas.
Skurdas
Skurdas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasaulio bankas prie gyvenančiųjų ypač didelio skurdo sąlygomis priskiria žmones, kurių pajamos neviršija 1,9 JAV dolerio per dieną.

„Mūsų skaičiavimais, į ypač didelį skurdą bus įstumta iki 60 mln. žmonių ir bus prarasta visa pažanga, kuri mažinant skurdą buvo padaryta per pastaruosius trejus metus“, – pareiškė banko vadovas.

Pasak D.Malpasso, Pasaulio bankas prognozuoja, jog pasaulio bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet smuks 5 proc. ir tai itin pakenks skurdžiausioms pasaulio šalims.

„Šeimos neteko savo artimųjų, prarasti milijonai darbo vietų ir pragyvenimo šaltinių, sveikatos apsaugos sistemos visame pasaulyje patiria didžiulį spaudimą“, – pažymėjo jis.

„Kad būtų galima sugrįžti prie augimo, turime siekti greitai ir lanksčiai reaguoti į nepaprastąją padėtį sveikatos apsaugos srityje, teikti piniginę ir kitokią paramą nepasiturintiems gyventojams, remti privatųjį sektorių ir didinti ekonomikos patvarumą“, – pareiškė Pasaulio banko vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius