Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio banko prognozės: Lietuva atsigaus greičiausiai iš visų Baltijos šalių

Pasaulio bankas paskelbė naują ataskaitą, kurioje Lietuvai prognozuojamas didžiausias augimas iš visų trijų Baltijos šalių, o iš naujųjų Europos Sąjungos valstybių geresnės prognozės duodamos tik Slovakijai ir Lenkijai.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Naujoje Pasaulio banko ataskaitoje prognozuojama, kad Lietuvos ekonomika šiais metais augs 1,6 proc. Kitoms Baltijos šalims pateikiamos kur kas niūresnės prognozės – tikėtina, kad Latvijos ekonomika šiemet smuks 4 proc., o Estijos 0,1 proc.

Iš visų naujųjų Europos Sąjungos valstybių geriausios prognozės – Lenkijai, kurios ekonomika turėtų augti 3 proc. Antroje vietoje pagal numatomą augimą – Slovakija su 1,9 proc., o trečioje vietoje – Lietuva.

Iš naujųjų Europos Sąjungos valstybių blogiausios prognozės – kaimynei Latvijai, antroje vietoje yra Vengrija su numatomu 0,3 proc. nuosmukiu, trečioje vietoje – Estija.

Pasaulio banko analitikai teigia, kad visos naujosios Europos Sąjungos valstybės į augimo stadiją grįš tik kitais metais, tačiau jų ekonomikos neaugs taip smarkiai, kaip buvo dar neprasidėjus krizei. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius