Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio turtingieji grynuosius pinigus vis dažniau laiko prie savęs

Turtingiausi pasaulio žmonės bijo nestabilumo ir dėl to vis dažniau grynuosius pinigus laiko savo kišenėse. Tyrimų bendrovės „Wealth – X“ duomenimis, likvidumo rodiklis šiuo metu siekia 22,2 proc. Tai reiškia, kad 2,22 dolerio iš kiekvieno 10 dolerių vertės turto yra laikoma grynaisiais pinigais. Tai aukščiausias rodiklis nuo 2010 m., rašo businessinsider.com.
Skaičiuoja pinigus
Skaičiuoja pinigus / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Pinigai

Iš viso „Wealth – X“ tyrime buvo apžvelgtas 2473 milijardierių, kurių turimo turto vertė siekia 7,7 trilijono dolerių, elgesys.

Geopolitinė įtampa, terorizmas, „Brexit“ ir artėjantys JAV rinkimai prisideda prie pasaulio finansų rinkų svyravimų ir kuria niūrių ekonomikos paveikslą. Dėl šios priežasties ypatingai turtingi asmenys skuba pasinaudoti lankstumu, kurį suteikia disponavimas didelėmis grynųjų pinigų sumomis.

Likvidumo rodiklių šuoliai buvo pastebėti ir 2014 bei 2015 m., o juos tuo metu lėmė turtingųjų sprendimai parduoti dalį savo turimų turtų.

Kitaip tariant, pasaulio milijardierių turimų grynųjų pinigų dalį pastaraisiais metais augino ir parduodami aktyvai, už kuriuos gautos lėšos toliau nėra investuojamos į rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius