Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasinaudoję ES investicijomis keis lietuvių mitybos įpročius

Sausus pusryčius ir kukurūzų lazdeles gaminančios įmonės „Cerera foods“ direktorė Jūratė Jokubauskienė teigia besivilianti, kad ilgainiui lietuvių mitybos įpročiai pakis ir jie rinksis sveikesnį maistą. Pasinaudojusi Ūkio ministerijos administruojama ES investicijų priemone „Regio Invest LT+“ įmonė šalies rinkai netrukus pasiūlys sveikesnių sausų pusryčių alternatyvų.
Sausi pusryčiai
Sausi pusryčiai / PA Wire/Scanpix nuotr.

Įmonė ateityje ruošiasi rinkai pasiūlyti naujus daugiagrūdžius sausus pusryčius, pagamintus nenaudojant cukraus ir aliejaus.

Įmonės vadovė teigia, kad lietuviai greičiausiai iš prekybos lentynų išgraibsto saldžius sausus pusryčius, pagardintus pienišku šokoladu, kakava ar medumi. Pašnekovė tikisi, kad ilgainiui tautiečiai labiau pamėgs natūralesnį skonį ir sveikesnius produktus – įmonė ateityje ruošiasi rinkai pasiūlyti naujus daugiagrūdžius sausus pusryčius, pagamintus nenaudojant cukraus ir aliejaus.

„Jau anksčiau mažinome cukraus kiekį, esantį produktuose – to reikalavo ir mūsų užsakovai, tačiau klientai, daugiausiai pusryčius perkantys savo vaikams, rinkdavosi saldesnius gaminius. Šis naujas produktas bus visiškai sveikas ir jį, tikimės, rinksis sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės“, – viliasi Kauno rajone įsikūrusios įmonės vadovė J. Jokubauskienė.

Naujiems gaminiams – nauja įranga

Jūratė Jokubauskienė
Jūratė Jokubauskienė

Ši produkcija ir kiti nauji gaminiai įmonėje „Cerera foods“ bus gaminami įrengus naują gamybinę liniją. Jos įrengimui, patalpų renovacijai ir statyboms bendrovė gavo finansavimą pagal ES investicijų priemonę „Regio Invest LT+“. Įmonei skirtas 2,1 mln. Eur finansavimas.

„Tokių investicijų mes laukėme jau seniai – projektą finansavimui gauti ėmėme rengti dar tada, kai ši priemonė nebuvo paskelbta“, – pasakoja J. Jokubauskienė.

Direktorės teigimu, įmonė ieškojo finansavimo šaltinių, nes ketino plėstis ir įsigyti naujos įrangos – senose patalpose nebeišsiteko, o su turima įranga nebegalėjo atlikti specifinių užsakymų.

„Šiuo metu vykdomi statybos darbai, kuriuos planuojame baigti pavasarį. Plečiame gamybines patalpas, sandėlį, biurą. Jau užsakyta ir brangi, našesnė gamybinė linija, su kuria galėsime gaminti naujos rūšies sausus pusryčius – visada atsiranda naujų eksporto krypčių, naujų klientų pageidavimų“,– sako „Cerera foods“ direktorė.

Savo gaminiais Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Japonijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Irake bei kitose šalyse prekiaujanti įmonė žada naujus gaminius eksportuoti ir į užsienio rinkas. Šiuo metu „Cerera foods“ plečia prekybos apimtis su Izraeliu ir ketina šios šalies gyventojams pasiūlyti naujų gaminių.

Cerera pastatas
Cerera pastatas

Skatina regionų vystymąsi

„Ši priemonė labai naudinga – tokį finansavimą turbūt nori gauti daugelis įmonių, tačiau ne visos gali įvykdyti projektų vykdytojams numatytus įsipareigojimus, pavyzdžiui, didinti darbo našumą, įdarbinti tam tikrą darbuotojų skaičių (mūsų atveju tai yra 40 darbuotojų), užtikrinti numatytą konkretų atlyginimą naujai priimtiems darbuotojams. Ir anksčiau esame naudojęsi ES investicijų priemonėmis, tačiau šis įrangai ir statyboms skirtas finansavimas yra pats didžiausias“, – sako J. Jokubauskienė.

Įmonė „Cerera foods“ anksčiau naudojosi ES investicijų priemonėmis, skirtomis diegti inovatyvias valdymo sistemas ir vadybos metodus bei dalyvauti tarptautinėse parodose. Bendrovė teikė paraiškas ir gavo finansavimą pagal Ūkio ministerijos administruojamas priemones „Naujos galimybės LT“, „Procesas LT“.

„Regio Invest LT+“ tikslas – paskatinti labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvią gamybą ir inovatyvių paslaugų teikimą.

Ūkio ministerijos administruojamos priemonės „Regio Invest LT+“ tikslas – paskatinti labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvią gamybą ir inovatyvių paslaugų teikimą ir taip sudaryti sąlygas augti įmonių darbo našumui, sparčiau vystytis Lietuvos regionams, jiems ekonomiškai augti. Įmonės kviečiamos teikti paraiškas iki 2017 m. kovo 10 d. Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma – 1 500 000 Eur. Finansavimo intensyvumas svyruoja nuo 35 iki 45 proc., priklausomai nuo įmonės dydžio. Kvietimo finansavimo suma – 19 172 612  Eur.

Daugiau informacijos apie „Regio Invest LT+“ priemonę galima rasti Ūkio ministerijos, ES investicijų svetainėse ir paraiškas priimančios bei pareiškėjus konsultuojančios VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūros svetainėje.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Geronomikos partneriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius