Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirinktas dujų terminalo saugyklos tiekėjas

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ „Suskystintų gamtinių dujų plaukiojančiosios saugyklos su dujinimo įrenginiu įsigijimo“ tarptautinio pirkimo laimėtoja pripažinta tarptautinė norvegų kompanija „Höegh LNG“.
Suskystintų gamtinių dujų terminalas turėtų atsirasti prie Kiaulės nugaros - salos uosto akvatorijoje.
Suskystintų gamtinių dujų terminalas turėtų atsirasti prie Kiaulės Nugaros - salos uosto akvatorijoje. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

AB „Klaipėdos nafta“ vykdomame tarptautiniame „Suskystintų gamtinių dujų plaukiojančios saugyklos su dujinimo įrenginiu įsigijimo“ pirkime buvo gauti trijų tiekėjų pasiūlymai. Viešojo pirkimo procedūrų nustatyta tvarka įvertinus gautus pasiūlymus buvo sudaryta pasiūlymų eilė, o ekonomiškai naudingiausiu pripažintas norvegų kompanijos „Höegh LNG“ pasiūlymas.

„Džiaugiamės, jog žengėme labai reikšmingą žingsnį SGD terminalo įgyvendinimo projekte, t.y. išsirinkome plaukiojančios saugyklos su dujinimo įrenginiu tiekėją, nuo kurio priklausys centrinės kuriamos terminalo infrastruktūros dalies įgyvendinimas. Šios kompanijos pasiūlymas buvo pripažintas ekonomiškai naudingiausiu – geriausias pasiūlymo kainos ir kokybės santykis. Tiekėjas pateiks laivą – suskystintų gamtinių dujų plaukiojančią saugyklą su dujinimo įrenginiu, teiks priežiūros ir operavimo paslaugas, užtikrins kompetentingą laivo įgulą. Taip pat tiekėjas užtikrins, jog plaukiojanti suskystintų gamtinių dujų saugykla į Klaipėdos uostą atplauktų ir veiklos pradžią skelbtų – 2014 m. pabaigoje“, – sakė AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Kadangi SGD terminalų gamintojų rinka yra gana uždara, pirkimas buvo organizuojamas pagal tiriamojo konkurencinio dialogo koncepciją. Procedūros metu buvo siekiama išsiaiškinti kokius techninius, finansinius ir teisinius sprendimus ir kokiomis sąlygomis tiekėjai pasirengę pasiūlyti. Pirkimo procese labai svarbu buvo užsitikrinti, kad šios terminalo dalies tiekėjas bus kompetentingas ir darbus vykdys nuosekliai bei laiku.

Pirkime dalyvavo pastarosios kompanijos: „Golar LNG“, „Excelerate Energy“  bei
„Höegh LNG“.

Valstybei priklauso 70,63 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pirmoji „Höegh“ laivybos kompanija buvo įkurta dar 1927 metais, o SGD pasaulyje kompanija „Höegh LNG“ vadinama pionieriais, nes šioje srityje veikia nuo 1973 m. „Höegh LNG“ yra integruotus sprendimus laivams, transportavimui, suskystintų gamtinių dujų ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalams siūlanti įmonė.

„Klaipėdos nafta“ pateikė kvietimą „Höegh LNG“ sudaryti viešojo pirkimo sutartį, kuri bus pasirašyta pasibaigus penkiolikos dienų viešojo pirkimo sutarties sudarymo atidėjimo terminui.

„Klaipėdos nafta“ ir „Höegh LNG“ sutartis dėl suskystintų gamtinių dujų plaukiojančios saugyklos su dujinimo įrenginiu pilna apimtimi įsigalios tik tuomet, jeigu jai pritars AB „Klaipėdos nafta“ visuotinis akcininkų susirinkimas.

Tikimasi, jog dešimties metų trukmės nuomos sutartis su plaukiojančios suskystintų gamtinių dujų saugyklos tiekėju, kuri numatys ir AB „Klaipėdos nafta“ teisę pasibaigus sutarties terminui laivą išsipirkti, bus pasirašyta vasario mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius