-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas Lietuvos paviljono pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“ projekto konkursas

Aplinkos ministerija paskelbė atvirą supaprastintą Lietuvos paviljono Dubajuje „EXPO 2020“ parodoje projekto konkursą. Pasiūlymų, kaip turėtų atrodyti pastatas, laukiama iki balandžio 16 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Paskelbtas Lietuvos paviljono pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“ projekto konkursas
Paskelbtas Lietuvos paviljono pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“ projekto konkursas / Aplinkos ministerijos nuotr.

Kaip sakė Lietuvos ekspozicijos šioje parodoje generalinis komisaras, Aplinkos ministerijos „EXPO“ grupės vyriausiasis patarėjas Romas Jankauskas, paviljonas turėtų iškilti mūsų šaliai skirtame daugiau kaip 15 arų sklype. Jame turi būti pagrindinė ekspozicinė erdvė (ekspozicijai sukurti ir įrengti bus paskelbtas atskiras konkursas), daugiafunkcinė erdvė specializuotiems nedidelio masto renginiams, nedidelis restoranas ir suvenyrų parduotuvė, reprezentacinės ir administracinės-buitinės patalpos. Pastatas turi būti kuo „žalesnis“ – gaminti kuo daugiau energijos iš atsinaujinančių išteklių, o CO2 pėdsakas per visą jo naudojimo laikotarpį – kuo mažesnis.

Konkurso dalyviai turi pateikti išraiškingą paviljono fasado ir aplinkos sutvarkymo vaizdinį sprendimą, nurodyti naudotinas medžiagas ir galimus technologinius sprendimus (pageidautina tai, kas sukurta ir išbandyta Lietuvoje), jo demontavimo principą ir kt.

Į vertinimo komisiją, be konkursą organizuojančios Aplinkos ministerijos ir jai talkinančių Ekonomikos ir inovacijų ir Energetikos ministerijų atstovų, pakviesti žinomi architektai A. Ambrasas, G. Blažiūnas, V. Kuliešius, E. Neniškis, Architektų sąjungos pirmininkė R. Leitanaitė, visuomenės atstovai – verslininkas V. Lašas, rašytojas J. Žilinskas ir kt. Prieš priimant galutinį sprendimą, bus kviečiama ir daugiau ekspertų, vyks vieši projektų aptarimai.

Išrinkus geriausią ir tinkamiausią projektinį pasiūlymą (idėjinį projektą), su konkurso laimėtoju bus sudaryta paslaugų sutartis techniniam projektui parengti ir jo vykdymui prižiūrėti.

Paroda Dubajuje – „Sujunkime protus, kurkime ateitį“ – vyks nuo 2020 m. spalio 20 d. iki 2021 m. balandžio 10 d. Daugiau kaip 4 km2 teritorijoje šią pasaulinę parodą organizuojantys Jungtiniai Arabų Emyratai jau stato teminius paviljonus, renginių sales, gyvenamuosius namus parodos personalui, tiesia kelius ir komunikacijas. Netrukus savo paviljonus pradės statydintis ir parodoje dalyvausiančios valstybės, o jų daugiau kaip 180. Prognozuojama, kad „EXPO 2020“ per šešis mėnesius aplankys 25 milijonai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius